fb
НовиниПо света

Harlequin става част от семейството на HarperCollins

1 мин.

Издателството Harlequin, известно с романтичните си поредици с розови корици, вече ще бъде подразделение на голямата издателска компания HarperCollins, съобщават от онлайн портала PublishersWeekly.

Компанията майка News Corp., която притежава HarperCollins, приключи успешно придобиването на Harlequin Enterprise за 455 млн. канадски долара (малко над $415 млн.). Самото издателство ще продължи да функционира като самостоятелен филиал и ще запази структурата си и основните офиси в Торонто.

“Повече от щастливи сме да приветсваме състава и авторите на Harlequin в семейството ни и сме развълнувани относно бъдещата ни работа по разширяването на издателската ни дейност на повече от 30 езика”, коментира изпълнителният директор на HarperCollins Браян Мъри.

Робърт Томпсън, директор на News Corp., също приветства присъединяването на “култовия бранд с лоялна публика”, който ще допринесе за развитието на компанията.

HarperCollins е една от най-големите издателски компании, включила в себе си много независими издателства. Със сигурност присъединяването на Harlequin предизвиква любопитство и трепетно очакване сред книжните фенове по света.