fb
НовиниПо света

Хилари Клинтън и Луиз Пени пишат политически трилър

2 мин.

Бившият държавен секретар на САЩ и кандидат за президент Хилари Клинтън и канадската авторка на криминални романи Луиз Пени обединяват сили в писането. Общият им проект е политически трилър със заглавие State of Terror. Той ще излезе през октомври в колаборация между издателствата на двете авторки – Simon & Schuster, които издават книгите на Клинтън, и St. Martin’s Press, в чийто каталог е поредицата романи за инспектор Арман Гамаш на Луиз Пени.

State of Terror разказва историята на начинаещ държавен секретар, който работи за администрацията на политически съперник и се опитва да разреши загадката зад вълна от терористични атаки.

„Сбъдната мечта е да напиша трилър с Луиз“, коментира Клинтън. „Обожавам всяка една от книгите и героите ѝ и ценя приятелството ѝ. Сега имаме възможност да обменим опит и да изследваме сложния и рискован свят на дипломацията и предателствата. И нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед.“

Луиз Пени е позната и на българските читатели с поредицата за инспектор Арман Гамаш и идиличното селце Трите бора, което често става сцена на загадъчни убийства. Пени е единствената в света седемкратна носителка на литературния приз „Агата Кристи“ и през 2013 г. е удостоена с Ордена на Канада за приноса ѝ в канадската култура.

„Невероятно изживяване! Да влезеш в Държавния департамент. В Белия дом. В главата на държавния секретар, точно когато избухва криза, а залозите са огромни“, казва Пени и допълва: „Поговорихме си за нейния опит като държавен секретар преди да започнем. Какъв е бил най-страшният ѝ кошмар? В State of Terror ще разберете отговора.“

Клинтън не е единственият романист в семейството. Съпругът ѝ Бил Клинтън и писателят Джеймс Патерсън издадоха бестселъра „Къде е президентът?“, а през юни се очаква и новият им роман „Дъщерята на президента“.

„Като издатели и (по)читатели на Луиз Пени целият екип на „Софтпрес“ посрещна новината за State of Terror с абсолютен възторг. Надяваме се скоро да имаме възможност да споделим добри новини за българското издание на книгата, която без съмнение ще се превърне в едно от събитията на 2021 г.“, споделиха за „Аз чета“ българските издатели на Пени – „Софтпрес“.

Снимка на публикацията: Variety

[ + ]