fb
НовиниПо света

Джеймс Патерсън: Нося маска, защото ме е грижа за вас

2 мин.
Джеймс Патерсън

Американският писател Джеймс Патерсън публикува видео в официалния си канал в YouTube, в което призовава зрителите да носят маски, за да предпазват хората около себе си по време на пандемията от COVID-19. Ето какво казва в краткото си обръщение авторът на бестселъри, известен освен с книгите си, с категоричните си позиции по обществени въпроси и с благотворителната си дейност. 

“Аз съм Джеймс Патерсън и нося маска, защото ме е грижа за вас. Грижа ме е за вас, ако сте републиканци, грижа ме е за вас, ако си демократи, грижа ме е за вас, ако сте независими. Грижа ме е за вас, ако сте черни или бели, или кафяви. Грижа ме е за вас.

Говоря с лекари постоянно и те ми казват, че ако хората като нас влязат в коя да е болница и видят това, на което лекарите са свидетели – страданието и смъртта, то всички бихa носили маски. 

Чух историята на един лекар, който работи в спешно отделение над 130 дни без прекъсване. Той шофирал на връщане от работа, когато минал покрай група млади хора, които купонясвали без маски, без социална дистанция. Лекарят отбил колата в аварийното платно и се разплакал. 

Нося маска, защото ме е грижа за вас. Моля ви, носете маски!”

В началото на април Патерсън стартира кампания в подкрепа на независимите книготърговци, засегнати особено тежко от пандемията от COVID-19 и дари 500 хиляди долара за каузата. В последните години той е помогнал с милиони долари за книжарници, библиотеки и различни литературни програми. Според Forbes състоянието му се равнява на около 70 милиона долара. В писателската му кариера има близо 150 книги, по-голяма част от тях трилъри.

Снимка на публикацията: James Patterson / Facebook