fb
НовиниПо света

Хотел е наградата за победителя в конкурс за есе

2 мин.

dzhanis seydzhАмериканката Джанис Сейдж, която от 22 години е собственик и управител на живописен хотел в щата Мейн, е обявила конкурс за есе, като победителят ще получи имота и бизнеса й, съобщава Daily Mail.

68-годишната Сейдж, която през 1993 г. печели хотела също като награда в конкурс за есе, е вече готова да се пенсионира и планира да остави бизнеса си в ръцете на автора на най-добрия текст на тема “Защо искам да притежавам и разработвам хотел в провинцията?”

Участниците в конкурса трябва да са навършили пълнолетие, да попълнят специалния формуляр на сайта на хотела и да изпратят чек за 125 долара. Участие могат да вземат кандидати от цял свят. Крайният срок е 7 май.

Победителят ще бъде определен на 21-ви май от двучленна независма комисия, която ще избира от двайсетте най-добри есета, селектирани от Сейдж.

Новият собственик ще влезе във владение на имота до 30 дни, ще получи 20 000 долара като начален капитал и ще бъде задължен да запази външния вид и да поддържа обичайното функциониране на хотела една година.

Джанис Сейдж споделя пред Daily Mail, че очаква да получи около 7500 кандидатури от бъдещи нови собственици и че ще бъде впечатлена от граматически издържани есета, които показват страст към работата.

Тя ще задържи парите от таксата за участие, които, в зависимост от броя на участниците, биха могли да надвишава прогнозната стойност на хотела от 900 000 долара и ще й позволят спокойно да се радва на старините си.

Хотелът „Center Lovell Inn and Restaurant” е разположен на три часа северно от Бостън, работи целогодишно, разполага със седем стаи, които са резервирани по седем дни в седмицата в разгара на сезона.

“Освен ако не си отгледал четиринайсет деца, няма как да си подготвен за това. Това е начинание, което се предприема в младостта, защото отнема много енергия”, споделя г-жа Сейдж за хотелиерския бизнес.