fb
Книги и киноСпециални

Netflix ще прави адаптация на „Изборът“

2 мин.

Izborat-kiyra-kasВсички фенове на поредицата „Изборът“ от Кийра Кас, които чакат с нетърпение екранизацията на любимата си книгa, най-накрая ще я получат. Хайфа Ал-Масур ще режисира за Netflix адаптацията на първата част от поредицата за Америка Сингър.

Действието в янг адълт поредицата на Кийра Кас се развива в Илеа, години напред в бъдещето. Обществото в страната е разделено на 8 касти, като кралските особи са единици, а всички под шеста каста не се смятат за хора. Когато принцът на Илеа достигне възраст за женене, организират томбола, в която може да се включи всяко момиче на подходяща възраст. Така принц Максън се оказва с 35 нови обитателки в замъка, които се опитват да спечелят сърцето или короната му. Америка Сингър се оказва една от късметлийките, макар да не възнамерява да се бори за любовта на принца.

Дениз ди Нови, която ще продуцира филма, заяви:

Радостни сме да работим с Netflix и да вдъхнем живот на тези обичани книги за изключително лоялните и отдадени фенове. Авторката Кийра Кас е създала омагьосваща фантазия, чиито послания за овластяване и автентичност са по-актуални от всякога.

Копродуцентът на „Изборът“ Пуя Шахбазян, която е работила по няколко филмови адаптации на книги, сред които и поредицата „Дивергенти„, сподели, че досега не е виждала такъв плам и страст, каквито забелязва сред феновете на поредицата на Кийра Кас.

Любителите на антиутопията чакат с нетърпение да видят готовия филм след като вече няколко пъти правата бяха купувани, но екранизация така и не се появи. През 2012 и 2013 г. от телевизионната компания CW заснеха пилотни епизоди за сериал по „Изборът„, но те така и не стигнаха до публиката. След това през 2015 г. от  Warner Bros закупиха правата, но готова продукция отново така и не се появи.

Снимка на публикацията: epicreads