fb
БългарияНовини

Христо Стоичков представи „Историята на Стоичков за деца“ на Националния стадион „Васил Левски“

2 мин.

Футболната легенда Христо Стоичков представи новата интерактивна книга „Историята на Стоичков за деца“ (изд. „Софтпрес“) пред деца от няколко футболни школи. На Националния стадион „Васил Левски“ десетки малки фенове на футбола имаха възможност да се срещнат със звездата на родния спорт, да се снимат с него и да си вземат автограф. А между разписването да разменят и няколко думи, които да служат за вдъхновение и кураж, когато пътят към върха стане по-труден.

„Историята на Стоичков за деца“ със стихове на Любомир Николов и илюстрации от Кирил Танев и Неда Малчева на достъпен език и с пъстри илюстрации разказва за пътя към успеха и триумфалните моменти на Камата.

„Безкрайни благодарности за огромната любов, с която ме дарихте! Благодаря на школите на ЦСКА, Славия, Чавдар (Етрополе), Септември, Сливнишки герой и Бароко за уважението! Вярвам, че футболът ни е жив заради вас и тези малки юнаци! Благодаря на ръководството на Национален стадион „Васил Левски“   и моите издатели „Софтпрес“, които създадоха прекрасната книга „Историята на Стоичков за деца“!“, сподели Камата. 

Преди да посвети изцяло вниманието си на футболистите от детските школи, Христо Стоичков отговори на няколко въпроса на журналисти. Освен че сподели кои са били неговите идоли, когато той самият е бил дете, Камата разказа колко е важно за един млад талант да има до себе си хора, които да вярват в него, но и и той самият да вярва в собствените си възможности и да не забравя, че мечтите се сбъдват с постоянство, упорство и много труд. На запитване дали вижда сред детските лица на стадиона следващия българин носител на Златната топка, Христо Стоичков заяви, че е напълно убеден в бъдещите успехи на родния футбол и че един ден друг български футболист ще вдигне високо престижния трофей.

За финал Христо Стоичков честити стогодишния юбилей на някои от най-старите футболни клубове у нас и пожела късмет на малките играчи от школите, които по-късно днес излизат да играят.

Гледайте кадри от събитието тук:

Снимки: Невена Рикова

Използвайте промокод azcheta20 за 20% отстъпка от коричната цена на „Историята на Стоичков за деца“ и други ненамалени книги от сайта на издателство „Софтпрес“. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ тук.