fb
БългарияНовини

Художниците Капка Кънева и Дамян Дамянов събират средства в памет на Ренета Томова

2 мин.

Художниците Капка Кънева и Дамян Дамянов организират кампания за набиране на средства в подкрепа на клуб по спортна езда „Табора“. Неговата създателка Ренета Томова почина на 17 август в Сливен при усложнения след раждане.

Даренията ще бъдат събрани чрез продажба на 18 различни творби, принтове на илюстрации от двамата художници. Те ще бъдат подписани от авторите и рамкирани за тяхна сметка. Ето какво споделиха Капка и Дамян в профилите си във Facebook:

Скъпи приятели,

Вероятно много от вас са потресени от загубата на Ренета Томова, която почина на 17 август часове след раждането на първото си дете в град Сливен. 

Онези от вас, които я познаваха, знаят колко специален и обичащ човек беше, а и останалите със сигурност са го разбрали в медийната шумотевица.

С огромното си сърце и чиста енергия Рени сама създаде и управляваше клуб по спортна езда „Табора“ в родния си град. В момента в базата живеят 9 коня и понита, както и няколко приютени от нея кучета. Там се учеха да яздят много деца, включително такива с различни увреждания, на които е препоръчана хипотерапия.

След трагедията, която сполетя близките й и нейните приятели, беше решено базата да бъде запазена в памет на Ренката. Уверени сме, че точно такова би било и нейното желание. А затова са нужни средства – за храна, подслон и медикаменти за животните през идните месеци.

Искаме да помогнем, затова стартираме кампания за набиране на средства. Надяваме се, че много от вас ще поискат да притежават наше произведение, приходите от чиято продажба ще отидат за спешните нужди на базата.

Тук можете да разгледате галерия с картините, които имате възможност да закупите:

На имейл vpametnareni@gmail.com можете да поръчате една или повече творби, като напишете името на картината, адрес, на който да бъде доставена, и телефон за нуждите на куриерската фирма. Цената на един принт с размер А4 в рамка е 30 лв. плюс цената за доставка. Сумата се превежда директно на откритата от семейството на Ренета Томова банкова сметка за дарителски фонд.

Организаторите на кампанията молят желаещите да се включат да превеждат парите директно на сметката, като посочат за основание ДАРЕНИЕ.

Банкова сметка при ОББ / UBB Bank Account
IBAN: BG30 UBBS 8002 1072 3663 40
BIC: UBBS BGSF Мартин Петров Томов

Поръчките ще бъдат събирани до 15 септември, след което художниците ще приготвят и изпратят картините. В зависимост от успеха на акцията те ще решат дали тя да продължи и след това.

Снимка на публикацията: Дамян Дамянов