fb
Книги и киноСпециални

И Колин Фарел с роля във „Фантастични животни и къде да ги намерим“

1 мин.
kolin farel

roulingИрландският актьор Колин Фарел вече е част от актьорския състав на филма “Фантастични животни и къде да ги намерим” по едноименната книга на Дж. К. Роулинг, съобщава сайтът Детски книги, като цитира The Hollywood Reporter.

В лентата на Warner Bros. Колин Фарел ще си партнира с Еди Редмейн (“Теория на всичко”, “Юпитер”), Катрин Уотърстън (“Вроден порок”) и Езра Милър (Преимствата да бъдеш аутсайдер). Филмът се очаква по кината на 18 ноември 2016 година.

Фарел ще играе ролята на магьосника Грейвз, когото Нют Скамандър (Еди Редмейн) среща в Ню Йорк. Сюжетът се върти около приключенията на Нют в тайната магьосническа общност докато се опитва да документира магическите животни. Действието във “Фантастични животни” се развива 70 години преди времето, в което Хари чете книгата на Скамандър в училище.

Сценарият е на самата Дж. К. Роулинг, а режисьор е Дейвид Йейтс. Роулинг е и сред продуцентите, заедно с Дейвид Хейман, продуцент на всички филмови адаптации за Хари Потър до момента. Сценаристът на 7 от 8-те потърски филма, Стийв Клоувс, също е сред продуцентите.