fb
ПанаирътСтани герой в Подземната страна

„Игрите на глада“ – истинско вдъхновение за холивудските дизайнери

2 мин.

capitol-coutureКатнис Евърдийн не е просто красавицата, която побеждава враговете си с лък и стрели, а се оказва истинско вдъхновение за висшата мода. Възхищавайки се от нейния дух, дизайнерът на костюмите в екранизацията на „Възпламеняване“ Триш Самървил създаде колекцията Capitol Couture от 16 модела за онлайн магазина за луксозно облекло Net-A-Porter, предаде Reuters.

Колекцията от дрехи и аксесоари е плод на дизайните, които Самървил прави за героинята на Дженифър Лорънс в холивудската лента по романа на Сюзан Колинс. Дизайнерката се надява Capitol Couture не просто да има успех в модните среди и сред потребителите на Net-A-Porter, но и да накара много от тях да изгледат  „Възпламеняване“ и да прочетат книгите от трилогията „Игрите на глада“.

“Всеки клиент на Net-A-Porter, който се интересува от нашата модна линия, вероятно ще се поинтересува и от филма и ако не го е гледал, ще иде да го гледа”, казва Триш Самървил. Колекцията е с прилично високи цени – от $75 за Т-шърти до $995 за лазерно изрязарна кожена рокля, вдъхновена от костюма на Катнис за дефилето с колесници на 75-те Игри на глада.

ефи тринкет

“Колекцията не е точно за феновете на „Игрите на глада“, по-скоро е нещо, което направихме, за да покажем част от модата в поредицата“, добавя дизайнерката.

Актрисата Елизабет Банкс, която играе Ефи във „Възпламеняване“, споделя, че разбирането на героинята и за висшата мода отразява по някакъв начин цялостната картина за революцията във филма. “Не носим тези дрехи просто защото изгеждат добре, носим ги, защото те представят изобилието и мощта на Капитола при една съпоставка с това, което се случва в окръзите”, казва Банкс.

Един от моделите в колекцията Capitol Couture, с който Триш Самървил се гордее най-много, е именно за Ефи – рокля със стотици пера, боядисани да изглеждат като пеперуди монарх. Идеята е заета директно от пролетно-лятната колекция на Алекзандър МакКуин.

Предизвикваме ви да развихрите въображението си, да си направихте страхотен тоалет в стила на Капитола и да се включите в нашия Бал на трибутите на 14 декември в НДК. Вижте подробностите тук!