fb
Ревюта

Историите на всички майки по света, събрани в „Мама“

2 мин.

Макар да звучи като клише, майката е най-важният човек за своето дете. Тя е онази, която приема мъничето и го носи в себе си цял живот: първоначално в утробата си, после – в сърцето и ума си.

Да бъдеш майка не е лесно. Трябва да си готов да се променяш непрестанно – да свикваш с новия външен вид, в който прозират белезите от бременността, недоспиването, радостта и притесненията. Да си готов да променяш и същността си, за да отговаряш на предизвикателствата, които неизменно съпътстват родителството. Да вървиш по стъпките на своята майка, но да не повтаряш грешките ѝ…

Луксозният албум „Мама“ (изд. „Дъбови листа“) от Елен Делфорж и Кантен Гребан е събрал в себе си историите на всички майки от всички географски ширини и от различни столетия. В книгата са поместени 31 рисунки на жени – обичани, самотни, щастливи, безутешни, но винаги майки. Сред тях е онази, която е чувала думата „мама“ в стотици версии: заповедна, умоляваща, притежателна, сърдита, тийнейджърска. И другата, която пази детето до себе си, стиска го в ръцете си и не го изпуска от поглед.

Елен Делфорж и Кантен Гребан открехват врати, през които надникваме в различни житейски съдби. Всяка жена, отглеждаща деца, вероятно ще се разпознае в някои от кратките текстове, в посланията и размислите на героините. „Мама“ е книга за тях, а и за майките, които не са носили мъничко човече под сърцето си, но се грижат за децата с цялата си обич и отдаденост.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!