fb
СпециалниЧети повече

Ивайло Захариев, Йоанна Темелкова и Симона Халачева ще четат “Приказки в Софарма”

3 мин.

Някои от най-популярните млади актьори и автори на детски книги у нас – Ивайло Захариев, Йоанна Темелкова, Симона Халачева, Радостина Николова и Мая Бочева – ще се включат в детския празник “Приказки в Софарма”Инициативата ще превърне Sopharma Towers в магическо място за децата и любимите им герои на 1 април от 11.00 до 14.00 ч., за да насърчи любовта на най-малките към литературата. На събитието са поканени всички малчугани и техните родители, за да се потопят заедно в магията на словото, а медийни партньори са AzCheta.com и LoveTheater.bg.

Идеята зад “Приказки в Софарма” е чрез живия контакт и въздействието на художественото слово инициативата се стреми да насърчи любовта на най-малките към богатството на литературата, да привлече вниманието на родителите към възпитателната сила на книгите и да приобщи семействата към обществената кауза на изкуството.

Театърът също ще бъде част от събитието. Йоанна Темелкова, Симона Халачева и Ивайло Захариев ще заведат децата в приказните светове на любимите им произведения. Симона ще преведе децата през чудната приказка “Роня, дъщерята на разбойника”, в която играе на сцената на Театър “София”. Йоанна ще разкаже на децата историята “Красавицата и звяра”, а Ивайло ще ни заведе до света на костенурката Франклин.

Радостина Николова, която е автор на поредицата „Приключенията на мотовете“, ще запознае децата със своите чудати герои с откъс от една от книгите, а след това ще направи с малчуганите и “Великденска работилничка с мотове”. През интересно интерактивно приключение ще преведе децата Мая Бочева, която е автор и илюстратор на книжките “Туй-онуй”. Тя ще научи малките читатели и да изработват сами книжки в ателието “Направи си книжка с “Туй-онуй”. Двете работилнички са подходящи за деца над 4 години, а по-малките ще имат възможност да оцветяват картинки с приказните герои.

Героите от приказните страници ще предадат на малките читатели нови емоции и житейски уроци чрез своите преживявания. “Ние сме отговорни за развитието на най-малките. Първата крачка към това е любовта към книгите, които срещат децата с различни приказни герои в множество ситуации и от всяка една те могат да получат своя малък урок”, споделят организаторите от Софарма.

Програма на “Приказки в Софарма”:

  • 11:00 – 11:20 – Ивайло Захариев, “Франклин”
  • 11:20 – 11:35 – Радостина Николова, “Приключенията на мотовете”
  • 11:35 – 12:20 – Великденска работилничка с мотове
  • 12:20 – 12:35 – Симона Халачева, “Роня, дъщерята на разбойника”
  • 12:35 – 12:50 – Йоанна Темелкова, “Красавицата и звяра”
  • 12:50 – 13:10 – Мая Бочева, “Туй-онуй”
  • 13:10 – 14:00 – Ателие “Направи си книжка с “Туй-онуй”

А знаете ли, че „Софарма“ имат и библиотека на работното място? Разгледайте я тук.