fb
БългарияНовини

Издават „Поезия срещу войната“ за възстановяването на болница

1 мин.

Парите от продажбата на книгата „Поезия срещу войната“ ще бъдат дарени за възстановяването на болница, в която да се настаняват болни или ранени бежанци от Украйна, събщиха от екипа на Издателска група Арс и Скрибенс. Антологията излезе от печат днес и в нея са включени творби на 101 автори. „Поезия срещу войната“ събира на една място произведенията на почти 80 български поети. Сред тях са знакови за съвременната ни поезия като Георги Господинов, Борис Христов и Цочо Бояджиев, така и млади, но вече разпознаваеми, а също и такива, които тепърва изграждат своето име.

С участието си в нея поетите искат ясно да изразят своето желание за помощ и съпричастност, да покажат ужаса на войната.
Книгата съдържа и произведения на класически и на съвременни украински писатели като Тарас Шевченко, Юрий Андрухович, Сергий Жадан, Любов Якимчук. Корицата е дело на българския аниматор Теодор Ушев.

Приходите от продажби ще бъдат дарени на Фондация „Юкрейн съпорт енд реноватион“, ЕИК 206865340, банкова сметка в лева: BG49IABG70951001063401, със седалище и адрес на управление: гр.Пловдив, бул. „Източен“ 59, представлявана от Наталия Еллис.