fb
НовиниПо света

Джеймс Бонд минава „Соло”

1 мин.

„Solo” е името на поредния роман за британския таен агент Джеймс Бонд. Новината съобщи лично писателят Уилям Бойд, който през февруари бе посочен от наследниците на Ян Флеминг за автор на новата книга за Агент 007. Самият Бойд днес е Автор на деня по време на Лондонския панаир на книгата.

„Понякога по-малко означава повече. За мен като романист красотата на „Соло” като заглавие на книгата се състои в изключителната близост със самия сюжет – събитията принуждават Бонд да започне самостоятелна мисия, без разрешение и съвсем тайно. И той е напълно готов да поеме последствията от своята дързост”, каза Уилям Бойд.

По време на срещата си с читатели Бойд разкри и още подробности за сюжета на романа, извън предварително анонсираното, че действието ще се развива през 1969 г., а самият Джеймс Бонд е на 45-годишна възраст. „Пътуването превежда Бонд през три континента, като най-важното се случва в Африка. Именно случка в Африка кара агент 007 да „премине соло” и да поеме действието в свои ръце”, обясни авторът.

„Solo” ще бъде на британския пазар на 26 септември, а в САЩ и Канада – на 8 октомври.

[ + ]