fb
Новини

Guns N’ Roses и Джеймс Патерсън издават детска картинна книга

2 мин.

Американският автор на бестселъри Джеймс Патерсън и рок групата Guns N’ Roses си партнират в литературен проект. Картинната детска книга Sweet Child O’Mine е базирана на текста от едноименната култова песен, а илюстрациите са дело на Дженифър Зивойн. Очакваме премиерата на книгата на 1 септември 2020 година.

“Като дългогодишен фен на Guns N’ Roses, аз съм развълнуван да си партнирам с групата в пренасянето на хитовата им песен на страниците на книга. Sweet Child O’Mine е история, която знам, че децата ще обичат да четат, а родителите им – да припяват”, казва Патерсън в изявление.

Книгата е посветена на любовта, музиката и как те ни събират по най-сладкия начин. Тя е вдъхновена от приключенията на Мая и Наталия Роуз – дъщерята и племенницата на мениджъра на Guns N’ Roses, Фернандо Лебеис.

“Сестра ми и аз бяхме късметлии децата ни да израстват, ходейки по турнета с групата”, казва Лебеис.

Групата Guns N’ Roses, създадена през 1985 г., все още обикаля света и изнася концерти. Следващото им турне е планирано за 8 ноември в Доминиканската република.

Друга изненадваща и много успешна колаборация на Джеймс Патерсън е тази с президента Бил Клинтън в книгата “Къде е президентът?”. Писателят има над 380 милиона продадени книги и рекорд на „Гинес“ за най-много бестселъри на New York Times.

Снимка: Wikipedia

Вижте още:

„Къде е президентът?“ – оправдава ли очакванията съавторството между Джеймс Патерсън и Бил Клинтън?

Джеймс Патерсън дарява $500 хиляди за независимите книжарници

Джеймс Патерсън подкрепя 320 независими книготърговци за предстоящите празници