fb
БлогБлогове

Как се лекува разбито сърце? Отговорът на Нийл Геймън

1 мин.

Нийл Геймън е известен с присъствието си в социалните мрежи и близкия контакт, който поддържа с феновете си. В блог платформата tumblr често отговаря на въпроси, зададени от почитателите му, по различни теми.

През август потребител с никнейм laughingwhiteraven го попита: „Как се съвземаш, когато сърцето ти е разбито?“. Отговорът на Геймън трогна всички:

Не се съвземаш, никога. Не съвсем. Но времето може да направи изумителни неща. Дълбоката рана хваща коричка, коричката се превръща в белег и един ден откриваш, че дори той едва се забелязва.

Важното е да не се превръщаш в раната. Да не похабяваш живота си, времето и вниманието си в болка и любовна мъка. Вземи я и я претвори в изкуство или вместо това я използвай, за да се впуснеш в преживявания, а не да ги избягваш.

Късмет!

Вижте тук оригиналния пост на Геймън или прочетете ревютата ни за неговите книги: „Внимание, психоспусък„, „Дим и огледала„, „Океанът в края на пътя„, „Никога, никъде, никой„, „За щастие, млякото„, “Книга за гробището”, „Момчетата на Ананси“, „Коралайн“„Американски богове”„М като Магия“ и още много… харесваме Геймън и имаме поне по едно ревю за всяка негова книга.