fb
БългарияНовини

Какво трябва да знаем, когато започваме блог за книги? – съветите на Милена Ташева

2 мин.

Трудно ли е да се започне книжен блог и какво е най-важното нещо, което трябва да знаем, когато решим от запалени читатели да се превърнем в хора, които споделят публично мнението си за книгите, които четем? Нашата прекрасна Милена Ташева, редактор, автор и мениджър „Партньорства“ на „Аз чета“, даде отговор на тези въпроси и на много други в предаването „Натисни F1“ по БНТ 2.

Най-важното нещо е да имаш какво да кажеш, т.е. не просто да преразказваш сюжетите на книгите, а да споделяш своите мисли, вълнения и мнения за героите и за начина, по който е написана книгата. Това е основното. Техническата част е лесна. Абсолютно всеки има възможност или да си направи безплатен блог, или дори да си купи домейн. Дори не трябва да се създава блог, има достатъчно други платформи – Instagram, YouTube, дори Snapchat. Въпросът е това да е мястото, на което се чувстваш добре и това, което правиш, да ти носи радост, а не е да е поредното ти задължение“, обясни Мила и добави:

„Придържайте се към това 30% от текста да е за съдържанието на книгата, а останалото да са вашите разсъждения за нея. Те трябва да са аргументирани и честни“. 

Съдържанието е това, което води посетителите. На първо място трябва да има качествено съдържание и хубави снимки“, подчерта тя и препоръча платформата WordPress на всички, които искат да започнат свои книжен блог. „Дори и от начинаещи, блог в WordPress може да се оптимизира достатъчно добре, така че да излезе на висока позиция в Google“, обясни Мила.

Всичко, което сподели Мила в предаването „Натисни F1“ може да видите тук:

[ + ]