fb
Ревюта

Чудовища и мистерии в „Капризите на Оливър“

1 мин.

„Капризите на Оливър“ е идеалният пример за израза „грабна ми окото”“ Точно това направи корицата й на един Панаир на книгата. Тъкмо бях отворила уста да откажа на продавачката, тъй като мразя да ме изнудват за покупки чрез детето, и се загледах в корицата и илюстрациите. После бавно затворих книгата и решихме да я купим.

Капризничещ батко? Познато. Прашен таван и тайнствено сандъче с три шарени топчета-капризи? Хм, интригуващо. Водно чудовище, спагетено чудовище и чудовище от счупени играчки? Бррр.

„Мамо, това детска книжка ли е?“, попита синът ми. Така започна първият ни прочит, но няма да ви описвам повече, защото задължително трябва да видите илюстрациите. Те са чудесни, необичайни, интригуващи. Като анимационен филм, само че с доста тъмен фон и намек за нещо зловещо и плашещо в ъглите. А са такива, защото автор на илюстрациите е Владимир Тодоров – художник и аниматор, работил в Холивуд по различни анимационни филми за големи имена като Робърт Земекис и Спилбърг. Автор на текста е съпругата му Боряна Тодорова.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

[ + ]