fb
НовиниПо света

Касандра Клеър подготвя нова фентъзи поредица

2 мин.

Касандра Клеър, авторка на бестселъровата тийн поредица „Реликвите на смъртните“, обяви официално, че подготвя следващата си серия фентъзи книги, съобщава сайтът Entertainment. Тя ще бъде издадена от Del Rey Books, а първата част Sword Catcher ще разказва история за престъпници, принцеси, магьосници и воини.

Клеър споделя, че героите в новата й книга отдавна се въртят в главата й. Датата на публикуване на Sword Catcher все още не е ясна, но се очаква романът да излезе скоро след планирания за края на 2018 г. Queen of Air and Darkness (финал на трилогията „Тъмни съзаклятия“).

Писателката коментира в социалната мрежа Tumblr:

Много от читателите ми са с мен от години и израстват редом с моите герои. През всичкото това време фенове от всички възрасти идват при мен и споделят, че искат да четат мои книги и с пораснали персонажи, а също и че биха желали да измисля изцяло нов свят.

Първият роман на Клеър от поредицата „Реликвите на смъртните“ – „Град от кости“, е публикуван през 2007 г. С него е поставено началото на една изключително популярен янг адълт франчайз от шест заглавия, адаптирани както в игрален филм, така и в касовия сериал Shadowhunters. Книгите печелят множество награди на американската писателка, чието истинско име е Джудит Луис. Не по-малко успешни са романите й от детската поредица „Магистериум“ в съавторство с Холи Блек – „Железният изпит“, „Медната ръкавица“, „Бронзовият ключ“ и наскоро публикуваната „Сребърната маска“.

Касандра Клеър обещава новата й фентъзи поредица да бъде напълно самостоятелна. Все още не знаем колко части ще съдържа тя, но вече предвкусваме успеха й!

Не пропускайте ревютата ни за романите на Касандра Клеър: „Хрониките на Магнус Бейн“, „Истории от Академията за ловци на сенки“, „Град на небесен огън“, „Повелител на сенките“, „Лейди Полунощ“.

[ + ]