fb
СпециалниЧети с мен

Къщички за книги откриват „Чети с мен“ в Благоевград

1 мин.

Община Благоевград открива официално 15 къщички за книги под мотото „Прочети – замени“. С това ще започне празничната програма на 28 септември – денят на националната инициатива „Чети с мен“.

Къщичките ще бъдат разположени на възлови места в града: пред Общината, в градската градина, на Моста на влюбените, в парк „Бачиново“, на пл. Македония, парк „Ловен дом“ , при детските площадки до НАП, пред V-то СОУ „Георги Измирлиев“, в жк.„Запад”, при новия парк срещу кампусите на Американския университет, на главната търговска улица.

Минувачите могат свободно да взимат книги за четене, като оставят свои в замяна. Първите 100 книги в къщичките са дарени от книжарница „Приятели“, която подкрепя идеята на Общината.

Празничната програма на „Чети с мен“ в Благоевград ще започне в 10.30 ч. на пл. „Георги Измирлиев“. Тя ще включва занимателни игри, щафетно четене, викторина, музикални изпълнения. В нея ще участват творци от Народно читалище ”Н.Вапцаров”, Обединен детски комплекс, Център по изкуствата, РИО – Благоевград, СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, III ОУ „Димитър Талев“, Център за настаняване от семеен тип, Куклен театър- Благоевград и V СОУ „Георги Измирлиев“.

Вижте карта на събитията в цяла България, свързани с кампанията „Чети с мен“.

За актуални новини около „Чети с мен“ следете страницата във Фейсбук и специалната ни рубрика на сайта „Аз чета“.