fb
Книги и киноНовини

Кенет Брана отново влиза в ролята на Поаро – за Хелоуин

2 мин.

Кенет Брана събра звезден екип за най-новата си адаптация на Агата КристиA Haunting in Venice, вдъхновена от романа „Празникът на Вси светии“ (изд. „Ера“).

Както „Аз чета“ по-рано писа, Брана се завръща в ролята на детектив Еркюл Поаро и отново заема мястото на режисьор в третия мистериозен филм на Кристи от 20th Century Studios.

Този път „заподозрените“ в актьорския екип са Джейми Дорнан, Тина Фей, Мишел Йео, Джуд Хил и Кели Райли.

Кенет Брана, Джейми Дорнан, Мишел Йео и Тина Фей
Снимка: Hollywood Reporter

Продукцията трябва да започне на 31 октомври, когато се отбелязва и Хелоуин, и това е съвсем подходящо, тъй като A Haunting in Venice е вдъхновен от романа на Кристи от 1969 г., Hallowe’en Party.

Тази история разгръща мистерията, около 13-годишно момиче, което твърди, че е станало свидетел на убийство. Никой не ѝ вярва, но часове след призанието ѝ е намерено мъртво във вана с ябълки.

Студиото описа адаптацията, написана от Майкъл Грийн, като „обезпокоителен свръхестествен трилър“. Той ни среща с Поаро, пенсиониран и живеещ в самоизгнание в най-бляскавия град в света и неохотно посещава сеанс в разлагащ се, обитаван от духове палацо. Когато един от гостите е убит обаче детективът е хвърлен в зловещ свят на сенки и тайни, и няма нищо против да се заеме с професията си отново.

„Това е фантастично развитие на героя Еркюл Поаро, както и на франчайза на Агата Кристи“, каза Брана в изявление. „Благодарение на тази сложна, малко известна приказка за мистерия, която се развива на Хелоуин в очарователен град, това е невероятна възможност за нас, като създатели на филми, и ние се наслаждаваме на шанса да предоставим нещо наистина смразяващо за нашата лоялна филмова публика.”

Брана режисира и играе главната роля в адаптациите на Кристи „Убийство в Ориент Експрес“ (2017) и „Смърт край Нил“ (2022).

Джуди Хофлунд се завръща като продуцент. Изпълнителни продуценти включват Луиз Килин и Джеймс Причард, заедно с режисьорите Ридли Скот, Саймън Кинбърг и Марк Гордън.