fb
Книги и киноСпециални

Клеър Фой е новата звезда във филмите по поредицата „Милениум“

2 мин.

Клеър Фой ще влезе в ролята на хакерката Лисбет Саландер в четвъртия филм от поредицата „Милениум“ – The Girl in the Spider’s Web, обявиха от Variety. „Sony Pictures” ще започне снимки на продукцията през януари 2018 г. в Берлин и Стокхолм, а премиерата на филма е планувана за 19 октомври догодина. Режисьор е уругваеца Феде Алварес, известен с хоръра „Don’t Breathe“.

Фой е носителка на наградата „Еми“ и „Златен глобус“ за ролята на Кралица Елизабет в сериала на Netflix „The Crown“. 33-годишната британска актриса изигра Ан Болейн във „Вълци“ през 2015 г., а само преди дни премиерата на биографичната драма „Breathe” с нейно участие беше представена на филмовия фестивал в Торонто.

Английската корица на ‘The Girl In The Spider’s Web’

Книгата, по която е написан сценарият за предстоящия филм –  Милениум. Онова, което не ме убива“, е първата от поредицата с автор Давид Лагеркранс. Шведският писател, избран да продължи започнатото от Стиг Ларшон, е готов и със следващия, пети роман – „Mannen som sökte sin skugga“ („Мъжът, който търсеше сянката си“). „Sony” вече работи и по нейната екранизация, запазвайки правата си върху всички следващи книги от „Милениум“.

„The Girl in the Spider’s Web” е първият филм от поредицата, който ще бъде заснет първо на английски език. Първите три продукции бяха шведски, с Нуми Рапас в главната роля. Римейкът на „Sony“ обаче – „Мъжете, които мразеха жените“ (с оригинално заглавие „The Girl With The Dragon Tatoo“) с Руни Мара и Даниел Крейг в главните роли – превзе Холивуд и донесе световна слава на поредицата, както и първа номинация за Оскар на Руни Мара.

Снимкa: Variety

[ + ]