fb
Ревюта

Книга с песни за любов

3 мин.
kutia

kutiaУсилваш звука докрай, затваряш очи и просто слушаш.

Love, Love, Love.
Love, Love, Love.
Love, Love, Love.

Слушаш и си мислиш, че музиката е нещо повече от история, тя е специална, динамична буря от емоции, гений и някакво космическо чувство на щастие или болка, на ревност, на обич, на възхищение…

Слушаш и докато се потапяш все по-надълбоко в музика и текст, все повече обикваш това парче, отдаваш му се и го правиш свое. Постепенно го превръщаш в твоя химн за несподелената любов, в песента, която ти напомня по най-нежния начин за любимия човек.
Тази песен е твоето лекарство и наркотик.

Тя е нещо повече от обикновена песен… тя е твоята душа в точно определен, един момент.

There’s nothing you can do that can’t be done.
Nothing you can sing that can’t be sung.
Nothing you can say but you can learn how to play the game.
It’s easy.

Nothing you can make that can’t be made.
No one you can save that can’t be saved.
Nothing you can do but you can learn how to be you in time.
It’s easy.

И все пак тази песен, превърнала се в саундтрак и на много други истории, има своята собствена, първа и единствена история. Любовта, вдъхновила своя автор да я изпълни чрез слово и музика по начин, който да провокира поколенията и хиляди хора по света да са съпричастни, да припознават себе си в няколко прости думи, в една запомняща се мелодия…

All you need is love.
All you need is love.
All you need is love, love.
Love is all you need.

Кутия с форма на сърце” е книга именно за тези истории, за събраните любовни песни на рок легендите в ненаписания им вариант – с вдъхновението и трепета, с желанието и емоцията, страстта, които носи само истинска любов.

Различни и трогателни, всички истории в книгата имат своята ярка индивидуалност и магнетичност също като своите създатели, тяхното творчество и живот. Някои са кратки и пламенни, други са скандални, тайни или просто спасителен пояс от камъните по пътя.

Всяка любовна песен има своята реална муза и откриването на историята зад нея определено те кара да се замислиш за музиката по един малко по-различен начин, да я възприемаш не толкова себично, не толкова фоново.

И някак тази книга те прави по-толерантен и по-благосклонен към героите й, техните избраници и живот.

Защото освен към магнетичността на едни много силни лични истории, “Кутия с форма на сърце” обръща поглед и към препъни камъчетата, които много често са именно публиката, медиите, обществото. Любопитните очи, които изискват информация, изискват всеотдайност и праволинейност.

Това е книга, от която няма да научите много нови неща за личния живот на рок звездите, особено ако сте се интересували и допълнително от тях, но някак може да ви научи да се вслушвате повече в музиката, не толкова като творчество и професия, колкото като лични истории за силна и истинска любов.

All you need is love.
All you need is love.
All you need is love, love.
Love is all you need.

[ + ]