fb
Книги и киноСпециални

Книги и кино за всеки ден от месеца в онлайн игра

1 мин.
knigi i kino cinebum

За втора поредна година сайтът за кино Cinebum.eu организира онлайн играта „Месец на книгата 2 – филмови адаптации” във времето от 1 до 31 октомври 2013 г. 31 дни – 31 книги и всеки ден може да спечелите копие на роман  с предстояща или съществуваща вече филмова адаптация.

Играта може да откриете на специалния подсайт www.books2.cinebum.eu, където на разположение на участниците има виртуална библиотека, от която може да се избере книга. При избора сайтът автоматично посочва дата, на която ще се отключи тематичен въпрос към книгата, и регистрационна форма за участие. Следва теглене на победител от всички регистринани участници с верен отговор, който получава като награда самата книга.

В рамките на един месец всеки ден ще се отключва по един въпрос, а победителят за него се теглии на следващия ден.

Стартът на играта беше поставен с „Вакантен пост” на Джоан Роулинг – роман, по който предстои да се създаде телевизионна адаптация през следващата година.

Днес, 9 октомври, се играе за „Tilt” на Любен Дилов – син. А сред книгите, които участват в „Месец на книгата 2 – филмови адаптации” са още „Игрите на глада: Възпламеняване”; „Хобит”; „Кери”; „Игрите на Ендър”, „Параноя”; „Наследството на Борн”, „Великият Гетсби” и др.

Не пропускайте да следите и кои ще са следващите книги във фейсбук събитието на играта или разгледайте цялата колекцията от книги по филмови адаптации тук.