fb
Книжарници "Хермес" препоръчват...Специални

Книжарници „Хермес“ препоръчват любимите трилъри за лятото

7 мин.
Advertorial

Криминалният жанр си остава сред най-предпочитаните за читателския вкус през лятото.

Динамичните сюжети на трилърите те подтикват да четеш, докато не разплетеш докрай мистерията, влизайки в ролята на прозорливия детектив. А какво по-хубаво от това интригуващо и непредвидимо четиво да бъде компанията ви за плажа?

Книжарници „Хермес“ ви представят 6 страхотни трилъра, които излязоха това лято и ни спечелиха веднага. Освен бестселъри в класациите, тематичните предложения са и сред най-добрите образци в жанра.

„Взрив“, Джеймс Патерсън

Благотворителна галавечер е събрала елита на Ню Йорк, когато избухва бомба. Убит е един от организаторите. Детективи Зак Джордан и Кайли Макдоналд от отдел „Специални клиенти“ едва са успели да изведат кмета от мястото на експлозията, когато получават сигнал за друго убийство.

Шокиращите разкрития, направени от детективите, могат да преобърнат живота на онези привилегировани граждани, които отдел „Специални клиенти“ трябва да защитава.

Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като „Кралят на бестселърите“. След като печели награда „Едгар“ за дебютния си роман през 1977 г., книгите на знаменития писател са продадени в над 380 милиона екземпляра в цял свят. Включен е в книгата за рекордите на „Гинес“ с 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“, и общо 45 заглавия, попаднали в същата класация.

Неговият емблематичен герой Алекс Крос е сред любимците на поколения почитатели на криминалните трилъри. Три от романите за детектива психолог имат филмови адаптации.

Книгата на Джеймс Патерсън е идеалният избор за всички, които обичат заплетените сюжети, пълни с обрати и неочакван край.

„Изкупление“, Дейвид Балдачи

Еймърс Декър и партньорката му във ФБР Алекс Джеймисън са на кратко посещение в родния му град Бърлингтън, Охайо. Там ги открива Мерил Хокинс, който е осъден на доживотен затвор за убийства, които не е извършил. Остарял и  неизлечимо болен, Хокинс настоява Декър да преразгледа случая и да изчисти името му. Възможно ли е Декър наистина да е сгрешил? Всички доказателства са били непоклатими. Преди да успее да разкаже онова, което знае, Хокинс е застрелян.

Обзет от съмнения, Декър отново се заема със случая, но се оказва, че след толкова години някой все още е готов да прикрива истината с цената на всичко.

Дейвид Балдачи е сред най-популярните автори на криминални романи, завършил е право и политически науки. Като общественик, Балдачи има силно изразена гражданска позиция и подкрепя множество благотворителни каузи. В романите му, детективът винаги търси справедливостта и истината в обществото.

„Новото момиче“, Даниъл Силва

В елитно частно училище в Женева постъпва нова ученичка. Красиво и забулено в мистерия, детето всяка сутрин пристига с конвой, достоен за държавен глава. Носят се слухове, че момичето е дъщеря на богат бизнесмен. Истината е, че баща й е Халид бин Мохамед, принцът на Саудитска Арабия. Когато детето му бива отвлечено, Халид се обръща към единствения човек, на когото може да разчита за спасяването на дъщеря си.

Габриел Алон, легендарният шеф на израелското разузнаване, е посветил кариерата си на борбата с тероризма и в частност с джихадистите, финансирани от Саудитска Арабия. В Халид бин Мохамед той вижда ценен, макар и необичаен съюзник. Двамата мъже биват въвлечени в тайна война за контрол над Близкия изток, от развоя на която зависи както животът на дъщерята на Халид, така и тронът му.

Майстор на шпионския трилър, Даниъл Силва умее да изгражда сложни и пълнокръвни образи, както и да покаже, че не всичко изглежда такова каквото е. „Новото момиче“ е сред най-търсените книги за лятото в книжарници „Хермес“.

„Осем перфектни убийства“, Питър Суонсън

Eдин книжар, един убиец и осем от най-заплетените случаи в криминалната литература

Малкълм Кършоу работи в книжарница „Старите дяволи“ и е запален фен на криминалните романи. Преди години той публикува в блога на книжарницата лична класация на най-трудните за разкриване убийства в литературата. В списъка „8 перфектни убийства“ попадат класики като „Азбучни убийства“ на Агата Кристи, „Тайната история“ на Дона Тарт и „Непознати във влака“ на Патриша Хайсмит, но въпреки очакванията на Малкълм статията не се радва на особен интерес.

Или поне не в началото. Защото днес именно списъкът е причина на вратата на книжарницата да почука ФБР.

Оказва се, че няколко неразрешени убийства от последните месеци обезпокоително напомнят на престъпленията, описани в списъка на Малкълм. При това част от уликите недвусмислено доказват, че убиецът познава мълчаливия книжар, следи всяка негова стъпка и е наясно с тайни, които Мал не е споделял с никого. Включително тъмни подробности за мъртвата му съпруга.

Написана в стила „книга за книгите“ – „Осем перфектни убийства“ представя кратка история на криминалния роман, и прави интригуваща разходка из типовете криминални романи и някои от най-добрите съвременни автори.

Задължителна за всеки запален фен на жанра – „Осем перфекти убийства“ не само ще ви представи заплетено престъпление, но и множество литературни референции.

„Написано с кръв“, Крис Картър

Един сериен убиец няма да се спре пред нищо… Това не е обикновена книга… Прочетете я на своя отговорност.   

Убиецът: Неговото най-ценно притежание е откраднато. Той трябва да си го върне на всяка цена!

Анджела Ууд просто искаше да даде урок на невъзпитания мъж. Тази чанта на пръв поглед беше като всички останали. Но когато я отвори, започна най-страшният кошмар в живота ѝ.  Мистериозен дневник се появява на бюрото на Робърт Хънтър. Скоро става ясно, че жесток сериен убиец е на свобода. И ако Хънтър не успее да го залови навреме, много хора ще умрат. Крис Картър отново майсторски съчетава в едно динамика и сюжет, изпълнен с неочаквани обрати, доказвайки, че освен даровит писател, е и умел познавач на човешката психика и престъпна природа. Той е автор на редица бестселъри, покорили почитателите на трилър жанра по целия свят.

Крис Картър безспорно е сред авторите, които създават най-мрачните и изненадващи сюжети. Нашите книжари го препоръчват за всеки любител на психотрилъра.

„Карантина“, Питър Мей

В пророческия си криминален трилър „Карантина“, написан преди петнайсет години и останал неиздаден досега, Питър Мей съчетава опустошителна пандемия с разследване на загадъчно убийство.

 В столицата върлува вирус и се очаква той да зарази всеки четвърти от населението със смъртност седемдесет процента. При изкоп за спешния строеж на болница е открита чанта с оголени детски кости. На детектив инспектор Джак Макнийл му предстои последно денонощие работа в полицията и той е решен да разплете случая на фона на своя лична трагедия. Повествованието се развива в рамките на тези двадесет и четири часа и стремителният ритъм кара читателя също тъй бързо да обръща страниците и да е неспособен да остави книгата до самия вълнуващ край. Лондон е под карантина и е обявено военно положение.

Смразяващо актуален Питър Мей ни показва, че нещата винаги могат да бъдат и по-страшни. Препоръка за читателите с афинитет към антиутопиите.

Независимо от сезона, хубавата книга винаги е подходяща компания, когато имате нужда да се разнообразите от ежедневието. Ние от книжарници „Хермес“ сме сигурни, че криминалните ни предложения няма да ви разочароват!

[ + ]