fb
Днес на ПанаираНовиниПанаирът

Книжен свят подредиха в сърцето на София

2 мин.
Снимка: БТА/Владимир Шоков

Една от най-красивите гледки се разкриват тази седмица пред Националния дворец на културата. Книги, книги и пак книги, подредени в над 60 шатри, посрещат посетителите на Пролетния базар на книгата 2022 г. Изложението, което представя рекорден брой издателства, беше официално открито и вече се радва на значителен брой книжни приятели.

„Според мен четенето е важно за всяко едно поколение. Не спирайте да четете, да вдъхвате нов живот на старите книги и да откривате нови!”

С тези думи министърът на културата Атанас Атанасов се обърна към гостите на официалното откриване на Пролетния базар на книгата в пространството пред НДК. Сред присъстващите на събитието бяха министърът на образованието Николай Денков, заместник-кметът на София по направление култура, образование, спорт и младежки дейности Мирослав Боршош.

Снимка: БТА

Акцент на инициативата е темата за грамотността, а тази година на фокус ще бъде петото издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. До 5 юни той ще им предложи обособена сцена с програма, целяща повишаване интереса към литературата и четенето. Предстоят много срещи с чуждестранни и български автори, творчески работилници – за илюстрации, поезия в рима, приказки и много други събития, насочени по интригуващ начин към детското любопитство.

Програмата можете да откриете тук.

Списък на издателствата по шатри вижте тук!

Пролетният базар на книгата се организира от Асоциация „Българска книга“ и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2022 г.

Работното време на изложението е от 10 до 20 ч.

[ + ]