fb
Книги и киноНовини

Сериал по книгата „Земя за прицел“ започва по БНТ 1

1 мин.

От тази вечер по БНТ 1 започва 7-серийният телевизионен сериал „Жребият“, базиран на книгата „Земя за прицел“ от Свобода Бъчварова (изд. „бгкниг@“) и ще се излъчва всяка делнична вечер от 19:00 ч. Режисьор на лентата е Иванка Гръбчева, а в главните роли зрителите ще видят българските актьори Коста Цонев, Атанас Атанасов, Марин Янев, Вълчо Камарашев, Йосиф Сърчаджиев, Кирил Варийски, Мария Каварджикова и други. 

В книгата „Земя за прицел“ се разказва за живота на потомствения банкер Борис Скарлатов. Синът му Борис учи в Жанева, но не се интересува от делата на баща си. Въпреки това, след като бащата умира, на младия Борис му се налага да поеме банката.

В сюжета на „Жребият“ едновременно се развива и историята на Славчо Кюлев, който е лихвар и списъка му с длъжниците му се съхранява именно в банката на Скарлатов. Главният секретар на банката издава списъка на Йосиф Карасулиев, фигура от черния пазар, който купува част от полиците. Същото прави и Борис и двамата искат от Кюлев да ги осребри.

Можете да гледайте „Жребият“ от 25 юли всяка делнична вечер от 19:00  ч. по БНТ 1.


Поръчайте „Земя за прицел“ от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.