fb
@-книгиЕ-книги

Kobo: глобалният пазар на е-книги е $14,5 млрд.

1 мин.
Kobo

KoboПродажбите на дигитални книги в световен мащаб през 2014 г. възлиза на $14,5 млрд. Това става ясно от традиционния годишен доклад на канадския производител на е-четци Kobo за състоянието и тенденциите на пазара на е-книги.

Според данните сегментът остава стабилен и ще продължава да расте през следващите няколко години, като през 2017 г. се очаква да достигне $22 млрд.

„Напредъкът, който виждаме през всяка следваща година, е невероятни. С повече издатели, потребителите и нови технологии, променяме лицето на индустрията с бързи темпове“, заявява Майкъл Тамблин, президент и главен изпълнителен директор на Kobo.

Според проучването списъците с най-продаваните и най-четените книги не винаги съвпадат. “Една книга може да е купена, но това не означава, че ще бъде прочетена от начало до край. Много читатели си купуват по няколко заглавия и често ги четат едновременно. Случва се да чакат дни, месеци и дори повече от година, докато завършят дадено заглавие“, обяснява Тамблин. Според данните на Kobo нерядко читатели изобщо не завършват закупени бестселъри.

[ + ]