fb
Издателски проектНовини

Колекционерска фото книга представя историята на „Грийнпийс“

2 мин.

По повод 11-ия си рожден ден екологичната организация „Грийнпийс“ – България представя специално колекционерско издание на фото книгата Greenpeace Views. Събитието ще се състои на 3 май от 19 ч. в галерия Gifted, на ул. „Денкоглу“ 24 в София. В България ще са достъпни едва 30 бройки от луксозната книга.

Поводът за създаването на Greenpeace Views е 50-годишнината на глобалната организация. Книгата събира между кориците си стотици завладяващи снимки, с които разказва за едни от най-големите и важни кампании и демонстрации на „Грийнпийс“ по целия свят. Сред тях са най-големите и важни акции на организацията за всички времена: от първите протести срещу ядрени опити в Аляска до днешните кампании срещу обезлесяването на тропическите гори и прекомерния риболов в океаните. Включени са и снимки от демонстрации в България.

„Запазената марка на „Грийнпийс“ са нашите акции, чрез които осветяваме проблемите за природата и мира и показваме възможните решения. Greenpeace Views дава възможност на читателите да се докоснат до нашата история по един различен и личен начин. Надяваме се чрез нея да запалим още по-силно интереса и грижата за опазването на природата,“ коментира Меглена Антонова, ръководител на кампаниите на „Грийнпийс“ – България.

Активистите на „Грийнпийс“ изискват и насърчават опазването на природата и човечеството без да се плашат от конфликти с политици, големи корпорации и унищожители на околната среда. Снимките в книгата показват колко революционни са техните действия – кадрите на замърсяване на околната среда контрастират с такива, които показват изключителни кампании, опълчващи се на разрушението. Големият формат на снимките пренасят близо до действието и дават възможност да изживеем от първа ръка едни от най-великите действия за опазване на природата по целия свят.

Приходите от книгите ще подкрепят кампаниите на организацията у нас. „Грийнпийс“ – България работи вече 11 години по различни кампании в страната, като през последните се фокусира върху борбата с климатичната криза в две направления – излизането от зависимостта от зависимостта от изкопаемите горива и преминаването към възобновяема енергия.

Снимки: © Greenpeace