fb
От издателстватаСпециални

Колекция трилъри от издателство „Locus“, с която да посрещнете лятото

4 мин.

Почитателите на трилърите и криминалната литература не подбират сезона за четенето на любимия жанр. И все пак лятото чука на вратата и всеки мисли с кои книги да се запаси за предстоящия отпуск. Издателство „Locus“ има няколко неустоими предложения, които ви представяме тук.

 

1. „Те живеят в нощта“ от Дейвид Лихейн

Понякога избираме книгите по мнението на другите за тях. Ако решите да се доверите на авторитетно издание като The Independent, то със сигурност не бихте пропуснали „Те живеят в нощта“. Техният коментар е недвусмислен:

Блестящ гангстерски трилър. Блестящо писателско постижение, точка.

Книгата беше адаптирана за големия екран в началото на 2017 г. Определяна като достойна конкуренция на „Кръстникът“, поредицата на Денис Лихейн за Джо Кохлин е задължително четиво за всички почитатели на книгите за гангстери. Ако все още не сте гледали филма с Бен Афлек в главната роля, можете да видите неговия трейлър тук или още по-добре – прочетете книгата! Добре е да го направите скоро, защото предстои ново заглавие на успешния автор.

 

2. „Търговецът на оръжие“ от Хю Лори

Почти неизбежна е асоциацията на името на автора на този изпълнен с чувство за хумор и ирония трилър със сериала „Доктор Хаус“. Няма да е грешка обаче, защото литературният дебют на актьора Хю Лори се доближава до образа на циничния лекар.

Томас Ланг е наемен убиец с добро сърце – освен него и мотора си „Кавазаки“ няма какво друго да губи. Оказва се в епицентъра на истинска каша, в която са забъркани поръчкови убийства, хеликоптери, секретни служби, терористични организации… И, както подобава на един истински шпионски роман, тук има знаково присъствие на красиви жени!

 

3. „Билет за отвъдното“ от Лорънс Блок

Още една блестяща  поредица, на която Холивуд не успя да устои. Книгите за частния детектив Мат Скъдър имат характерни персонажи, мрачна атмосфера и остроумен диалог – няма начин да не се пристрастите към тях. В „Билет за отвъдното“ съпругата на заможен наркодилър е отвлечена. Следва откуп, но не и щастлива развръзка. Опитвайки се да разгадае мотивите на похитителя, детектив Скъдър попада на следите на двойка безмилостни психопати-садисти, чиято жестока игра тепърва започва. Главната роля във филма е отредена на Лиам Нийсън, а режисьор е Скот Франк.

 

4. „Убивай ги нежно“ от Джордж Хигинс

Книгата е обявена от New York Times за бестселър и не е изненадващо, че филмовата адаптация е също толкова успешна. Джаки Коган е наемен убиец, работещ за мафията, на когото възлагат най-трудните и опасни задачи. След извършване на мащабен обир по време на игра на покер мафиотските босове се обръщат към него за пореден път. Разполагащ с ограничено време, Коган трябва да намери парите и да елиминира всички, свързани с обира.

 

 

5. „Пътят на Вълка“ и „Залавянето на Вълка от Уолстрийт“ от Джордан Белфърт

Вероятно сте изненадани от двойното предложение на издателство „Locus“. „Не е ли това биографична история, наръчник за продажби?“, питат се някои от вас. И ще бъдат прави, но не и изчерпателни, защото книгите на Джордан Белфърт предлагат нещо много повече. Тук не става дума за хитовия филм на Мартин Скорсезе с участието на Леонардо Ди Каприо, а за един вълнуващ живот, наситен с толкова невероятни истории, хъс и действие, че категорията „трилър“ интуитивно се прилепя кум заглавията. Неслучайно посетителите на лекциите и обученията на Белфърт често плащат до 2000 долара само за да го видят и да попият от харизмата му. Предлагаме ви да спестите значителна част от тази сума и да си купите двете книги.