fb
НовиниПо света

Кристофър Паолини публикува нова книга за Ерагон през декември

2 мин.

Кристофър Паолини се завръща в магическата земя Алегезия седем години след излизането на последния роман от тетралогията „Наследството“, съобщава Epicstream. Новата му книга, озаглавена The Fork, the Witch, and The Worm – Tales from Alagaësia („Вилата, вещицата и червея – истории от Алагезия), съдържа три разказа за приключенията на драконовия ездач Ерагон, а премиерата ѝ е насрочена за 31 декември 2018 г.

Ето какво гласи официалната анотация:

Скитник и прокълнато дете. Заклинания и магии. И дракони, разбира се. Добре дошли обратно в света на Алагезия.

Изминала е година, откакто Ерагон е напуснал Алагезия в търсене на съвършения дом, в който да обучи новото поколение Драконови ездачи. Сега той е изправен пред безбрежно море от задачи: изграждането на достатъчно голяма драконова крепост, препирни с търговци, вардене на драконовите яйца и сблъсъци с воинствените ургали и надменните елфи. Тогава го сполетява видение от Елдунари, появата на неочаквани посетители и вълнуваща ургалска легенда, която предлага както разтуха, така и нова перспектива.

Кристофър Паолини е едва на осемнайсет години, когато самопубликува дебютната си творба „Ерагон“ (изд. „Хермес“), разказваща за завръщането на драконите и техните ездачи. Следват три продължения: „Първородният“, „Бризингър“ и „Наследството“, както и едноименната екранизация „Ерагон“ от 2006 г. с участието на Джеръми Айрънс и Джон Малкович. Огромната популярност на тези заглавия носи на Паолини световен рекорди на „Гинес“ за най-млад автор на бестселърова поредица.

В допълнение към трите разказа The Fork, the Witch, and The Worm ще изненада читателите и с четири оригинални картини на Паолини. Художникът на всичките му досегашни романи Джон Джуд Паленкар е сътворил корицата и на предстоящото издание.