fb
НовиниПо света

Кристофър Паолини с нов роман за Алагезия

2 мин.
Снимка: shurtugal.com

Почитателите на тетралогията „Наследството“ от Кристофър Паолини определено имат поводи за празнуване. През 2022 година Disney обяви, че планира сериал по първа част от поредицата – „Ерагон“ (изд. „Сиела“, преводач Красимир Вълков), а Паолини потвърди, че ще се включи в проекта като продуцент и част от от екипа сценаристи, но добрите новини тепърва не свършат до тук.

След като няколко дни подред Паолини държа феновете си под напрежение, публикувайки мистериозни постове в социалните си мрежи, авторът най-накрая разкри тяхното значение.

„Ами да, написах още една книга. Murthagh е самостоятелен роман, който започва една година след края на цикъла „Наследството“ и надгражда историята на оригиналната поредица.“ – сподели Паолини

https://twitter.com/paolini/status/1633468955418394625?cxt=HHwWgoC89YjXn6stAAAA

Първа част от поредицата – „Ерагон“, излезе през 2003 година, като Паолини я написва още когато е на 15 години. Историята на фермерското момче, което намира драконово яйце и се изправя срещу най-злия и могъщ крал, който Алагезия познава, завладя милиони читатели по света и получи филмовата си адаптация през 2006 година. Четвъртата част от „Наследството“, носеща същото име, излезе 2011 година. Оттогава, Паолини се завърна само веднъж към света на Алагезия с поредицата разкази „Вилицата, Вещицата и Драконът“ (изд. „Хермес“, преводач Александър Драганов) през 2018 година. През ноември 2023 г. се очаква и илюстровано издание на „Ерагон“.

Кристофър Паолини, снимка Lo Hunter

Вече e налично и кратко резюме на Murthagh:

Светът е несигурно място за драконовия ездач Муртаг и неговия дракон Торн. Злият крал е свален от трона, но двамата се сблъскват с последствията от ролята, която са изиграли в неговото управление, макар и неохотно. Мразени и сами, двамата са заточени възможно най-далеч от обществото. Из Алагезия обаче приглушени гласове зашепват за крехка земя и слаб аромат на жупел във въздуха – Муртаг усеща, че нещо нечестиво дебне в сенките. Ездач и дракон се впускат в епично пътешествие из познати и непознати земи и трябва да използват всяко оръжие в своя арсенал, за да намерят и надхитрят мистериозна вещица. Вещица, която е много повече, отколкото изглежда. Murtagh е перфектната книга, за да навлезете в света на Алагезия за първи път. . . или с радост да се завърнете.

Романът се очаква на 7 ноември 2023 г. – достатъчно време, за да си припомните за приключенията на Ерагон или да се срещнете с Алагезия за пръв път.

Можете да поръчате „Ерагон“ от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta23q1 при завършване на поръчката си.