fb
БългарияНовини

Културен календар (21 – 27 октомври)

2 мин.

В „Културен календар“ всеки понеделник ви разказваме за няколко от най-интересните събития в София до края на седмицата.

Ето предложенията ни за тази седмица:

Фестивалът за дигитални изкуства DA Fest (22-26 октомври)

Седмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest ще се проведе от 22 до 26 октомври 2019 г. в София.  Програмата включва изложби, аудио-визуални, театрални и VR пърформанси, видео арт прожекции, лекции и презентации, творчески работилници, концерти.

Над 60 артисти от различни държави ще покажат своите умения в сферата на дигиталното видео и фотографията, интерактивния пърформанс и инсталациите, аудио-визуалния пърформанс, виртуалната реалност, стрийминга, триизмерното картографиране и много други форми на дигиталното изкуство. Изложбите ще обхванат пет локации: галерия „Академия“, галерия на Гьоте Институт, галерия „Credo Bonum“, галерия „Сердика“ и галерийно пространство при Триъгълна кула на Сердика към РИМ-София. Програмата на фестивала може да видите тук. 

Дубровка Угрешич пристига в България (23 октомври)

Авторката на „Баба Яга снесла яйце” и „Форсиране на романа река” пристига в България на 23 октомври по покана на Софийския университет и издателство „Колибри”.

Дубравка Угрешич ще бъде удостоена с почетното звание „Доктор хонорис кауза” на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 23 октомври от 11:00 часа. В същия ден от 19:00 ч. тя ще се срещне с читатели по повод премиерата на романа „Лисица” в Камерна зала на Младежкия театър.

Отбелязване на 90 години от рождението на Йордан Радичков (24 октомври)

На 24 октомври от 18.00 часа в Общинския културен институт „Красно село“ ще се състои събитие по повод 90 години от  рождението на Йордан Радичков. То е част от поредицата „Юбилейни вечери на бележити представители на българската литература“.

„Културен календар“ се осъществява в партньорство с Дирекция „Култура“ на Столична община. Още интересни събития може да открите тук. 

Снимка: Da Fest/Facebook