fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

@-книгиБуккросинг

„Къща за птици“ се включва в Буккросинг инициативата на 23 април

2 мин.
kushta-za-ptici

Остават само броени дни до Денят 234 – 23 април, и нашата акция „Пусни книга на свобода за Световния ден на книгата“. Надяваме се, че вече сте избрали заглавия, които да пуснете „в дивото“. Ще се радваме да споделите приключенията на вашите книги , като използвате хаштага #bookcrossing234 в социалните мрежи. Едно от местата, където можете да ги освободите, след като ги регистрирате на сайта Bookcrossing.com , е новата буккросинг зона в София – книжарницата-ателие „Къща за птици“ ( София, ул. Асен Златаров 22). „Къщата“ е и специален партньор за инициативата, защото ще ни помогне да приютим книгите от издателства и дарители преди кампанията и по време на регистрацията, затова и искаме да Ви разкажем малко повече за нея.

„Къща за птици“ не е място за отглеждане или продажба на птици, а спирка за души-птици, каквито са четящите хора според  домакините.  Книжарница, в която няма нужда да бързате, а можете спокойно да поседите и да почетете, да изпиете един чай или кафе, да си изберете нещо красиво от ръчно изработените бижута, кукли, чанти, или подвързии; да слушате концерт или да се срещнете с интересен автор. Децата са добре дошли да рисуват, оцветяват или майсторят разни неща в специално отделено за тях местенце.

„Къщата“ вече има впечатляваща история от културни събития – гостувания на Теодора Димова и Деян Енев, участие в Нощта на литературата (2013), благотворителна фотоизложба „Християнството на изгубената България“ съвместно с Пейо Колев от сайта „Изгубената България“ и фондация „Покров Богородичен“, „Американско четене“ с поетите Галина Николова и Иван Христов, представяне на две стихосбирки на поетесата Люба Александрова, изложби на художниците Юлия Станкова и Кирил Божков, концерти на акапелните формации „Spectrum“ и „Юлангело“ и още много други.