fb
НовиниПо света

Лий Чайлд подготвя сериал, посветен на реални борци за справедливост

2 мин.

Продуцентската компания Dancing Ledge Productions започва партньорство с Лий Чайлд за заснемането на сериал с работно заглавие Lee Child: True Crime („Лий Чайлд: Истински престъпления“), научаваме от издателство „Обсидиан“. В него ще бъдат екранизирани реални истории на хора от цял свят, които са рискували живота си и са се изложили на големи опасности, за да се борят за справедливост.

Фокусът във всяка история ще бъде върху главния герой. Идеята е да бъдат показани личностите, които са се справили с невъзможни обстоятелства – тези, които могат да бъдат наречени Джак Ричър от реалния живот.

Лий Чайлд споделя:

Всички ние четем трилъри и гледаме филми, в които обикновеният човек полага изключителни усилия да защити семейството си или пък да постигне справедливост. Оказва се, че в реалния живот се стига дори по-далече – има изумителни истории за разказване. Някои са направо невероятни, но пък са съвсем истински.

Продуцентът Лорънс Боуенс, изпълнителен директор на Dancing Ledge Productionsкоментира:

Lee Child: True Crime ще бъде разтърсващо съчетание на магнетичната световна марка на големия писател и на историите от реалния живот. Джак Ричър е най-новото въплъщение на отмъстителя – като Робин Худ, крал Артур и Самотния рейнджър. Той представлява абсолютно универсална сила и именно затова е толкова вълнуващо откриването на мъжете и жените в реалния живот, които са престъпили отвъд обичайните правила, за да получат справедливост. По телевизията няма да има нищо друго като това.

Романите на Лий Чайлд са преведени на 40 езика и издадени в над 100 държави, а много от тях са екранизирани.

Снимка на публикацията: Sigrid Estrada

[ + ]