fb
Книги и киноСпециални

Lorde селектира саундтрака на първия филм по “Сойка-присмехулка”

2 мин.
Soika-prismehulka

LordeНовозенландката Lorde e селектирала песните за саундтрака на първата част на екранизацията на “Сойка-присмехулка” от поредицата “Игрите на глада”, съобщават създателите на продукцията от Lionsgate. Lorde вече е създала авторска песен, която ще бъде и първият сингъл от саундтрака на филма.

“Тази пролет, докато бях с Lorde на снимачната площадка на “Сойка-присмехулка”, бях поразен колко естествено тя осъзнава какво се опитваме да постигнем с филма”, споделя режисьорът на екранизацията Франсис Лоурънс. “Нейният изключителен талант и разбиране на героите и темите в “Сойка-присмехулка” не само й позволиха да създаде песен, която напълно отразява същността на филма, но страстта и погледът й върху проекта я превърнаха в перфектната креативна сила, която да селектира останалите песни за саундтрака”, допълва той.

Самата Lorde пък коментира, че подборът на саундтрака за толкова очакван филм е предизвикателство, което веднага е приела.

“Актьорският екип и историята са вдъхновение за всички музиканти, които се включиха, а като човек с кино наклонности възможността да участвам в различен творчески процес за мен беше уникално изживяване. Мисля, че саундтракът определено ще изненада зрителите.”, допълва 17-годишната изпълнителка.

Певицата нашумя през изминалата година със своя сингъл “Royals” и успя да обере редица музикални награди, сред които 2 статуетки GRAMMY и 2 награди Билборд. Тя имаше участие и в саундтрака на предишния филм от екранизацията на поредицата “Игрите на глада” – “Възпламеняване” с кавъра на “Everybody Wants to Rule The World” на Tears for Fears. Тогава основният сингъл беше на Coldplay (“Atlas”), а в сборния албум на продукцията място намериха още Sia, Кристина Агилера, Пати Смит, Ели Голдинг, The National и др.

Очаква се саундтракът да бъде пуснат през есента, около излизането на самия филм, чиято световна премиера е 21 ноември.

В края на юли беше пуснат и новият трейлър на екранизацията, който може да видите тук:

Прочетете още ревютата на трите книги от поредицата на Сюзан Колинс: „Игрите на глада„, „Възпламеняване“ и „Сойка-присмехулка

Научете повече за разликите и прилитките в представянето на различните окръзи в книгите и филмите. Не пропускайте да разгледате и галерия с костюмите на героите от екранизацията на „Възпламеняване“.