fb
От издателстватаСпециални

Любовта, кафето и Рим през очите на Диего Галдино

4 мин.

На 20 юни в България пристига един много специален гост – писателят барист с романтична душа и изтъкнат ценител на хубавото кафе Диего Галдино. Италианският чаровник ще посети четири български града, ще се срещне с родните читатели и ще представи най-новия си роман „В любовта винаги става така“ (изд. „Кръгозор“). Всичко за турнето му, на което „Аз чета“ е партньор, можете да научите тук. Днес обаче ви представяме неговите топли размисли за любовта, романтиката в книгите и, разбира се, кафето като въплъщение на насладата от живота.

 

Моята любов към Рим

Обожавам моя град, защото той ти дава всичко, от което имаш нужда. Харесва ми да казвам, че Рим е като вечен диамант. Историята му те прегръща, където и да отидеш. Като започнеш от Авентино (един от седемте хълма на града) до Циркус Максимус, където можеш да откриеш градината на розите с хиляди разцъфнали през май рози, и Средновековните абатства, които са толкова красиви, че там наистина можеш да усетиш Бог. Друго място, което обичам, е Портокаловата градина, откъдето можеш да видиш една от най-красивите гледки към града и да си кажеш „може би така изглежда раят“. Рим не означава просто нещо в живота ми, той е моят живот. Чрез книгите ми се опитвам да накарам читателите ми да се почувстват като граждани на Рим, поне по душа. Двата ми романа „Сутрешно кафе в Рим“ и „Вечерно кафе в Рим“ разказват за тази любов и за кафето, разбира се. Рим винаги присъства в книгите ми, защото той е моята първа любов.

 

Моята представа за любовта

Всички имаме нужда от убежище, където да се скрием, и за мен това е любовта. В днешно време е много трудно да откриеш любовни истории, които да траят вечно, но според мен всеки един от нас заслужава да изпита любовта, която откриваме в любовните романи и която всички заслужаваме. Любовта, която никога не се променя. Понякога хората ме питат дали вярвам във вечната любов и винаги отговарям: „Не знам, но това, което знам и се опитвам да правя в личния си живот, е да обичам както в първия ден,  със същата страст, и да не приемам за даденост човека, когото обичам“. Дали приличам на моите герои, що се отнася до любов? Да, така мисля. Така че съветът ми към моите читатели е: обичайте с цялото си сърце, все едно сте в любовен роман.

 

Любовта и кафето

Страстната и чувствена любов е като кафе ристрето – силно кафе, което остава по устните ти, по езика, в носа, което ти дава сила и добро начало на деня и за да е съвършено, трябва да бъде изпито в гореща чашка. В този случай виждам чашката като сърце. Любовта, както кафето, е хубава и остава за дълго, ако това, което я съдържа, е много топло.

Майчината любов е като изключително сладко кафе, т.е. като кафе с нутела.

За приятелската обич е добро всяко кафе, важното е да се пие в подходяща компания.

Забранената любов – тя е като четвъртото кафе за деня, това кафе, което не би трябвало да пиеш, защото до три кафета на ден е полезно, но от четвъртото нататък може да ти навреди, но на теб толкова много ти харесва, че не можеш без него, както всичко, което е забранено.

Кафе марокино е като голямата любов – кафе с толкова различни вкусове, които стигат до вкусовите ти рецептори почти изненадващо, една от онези прекрасни изненади, които изпълват живота ти с радост и която остава в ума и сърцето ти завинаги…

Издателство „Кръгозор“ ви дава възможостта да се срещнете лично с Диего Галдино :) Нужно е само да покажете, че го познавате достатъчно добре – отговорете вярно на този тест и може да сте сред десетте VIP гости, с които Диего ще изпие по чаша кафе във Велико Търново на 21 юни и в София на 23 юни!

Снимка на публикацията: Novinite.com