fb
БлогБлоговеДни на любовта

Любовта никога няма да излезе от мода

1 мин.

В книгите, както и в живота, любовта никога не остарява, никога не е излишна и винаги ще намира нови начини да вълнува – въображението на читателите и душите на авторите.

Всяка книга е книга за любов.

Всяка любов е достойна за книга.

Всички обичаме книгите, които разказват за любов – към живота и хората, местата и историите, които изпълват сърцето ни. Всеки влюбен вярва, че неговата история е по-велика от всички други. Всеки се е влюбвал поне мъничко в някой литературен герой.

Ето защо и за поредна година “Дни на любовта” ще завладеят “Аз чета” през втората седмица на февруари. Между 8-и и 14-и февруари ще ви потопим в най-вълнуващите любовни истории от литературата и живота на поети и писатели.

Подготвили сме множество разнообразни материали в различни жанрове – ревюта, галерии, колекции от цитати и любопитни информации. Ще ви предизвикаме с анкети и викторини, ще проследим връзката между книгите и киното във вечните любовни истории и още много тематични публикации, които може да следите с етикет  „Дни на любовта 2016″.

Не пропускайте да се подготвите за празника на любовта по най-хубавия начин – с вдъхновението от книгите. Защото именно литературата ни дава невероятния шанс да изживеем и припознаем чуждата любов като своя. Да бъдем мис Бенит и господин Дарси, Татяна Ларина и Евгений Онегин, Джейн Еър и мистър Рочестър, Анна Каренина и Вронски, Ирина и Борис, Скарлет О‘Хара и Рет Бътлър, Бриджит Джоунс и… е, отново мистър Дарси.

[ + ]