fb
Ревюта

„Магични мистерии“ от Нийл Патрик Харис, или къде се крие истинската магия

1 мин.

Може би познавате американския актьор Нийл Патрик Харис от ролята му на зловещия граф Олаф в телевизионната продукция „Поредица от злополучия“ на Netflix или пък от участието му в друг популярен сериал – „Как се запознах с майка ви“. С „Магични мистерии“ (изд. „Софтпрес“) той влиза в ново амплоа – това на детски писател, който ни обещава поредица от четири книги.

„Магични мистерии“ е увлекателно написан роман, в който има всичко, способно да привлече и задържи читателите от 9 до 12 години: динамичен сюжет, симпатичен главен герой, шарена сбирка от второстепенни персонажи на възрастта на читателите, истински злодеи, тайни от миналото и, разбира се, много фокуси и магия.

Разказът се води от трето лице, като авторът има характерен глас и осезаемо присъствие с коментари в началото на главите, редовни кодирани предизвикателства към читателите и практически обяснения за няколко фокуса. Тук е моментът да спомена, че самият Нийл Патрик Харис е аматьор илюзионист и е показвал фокуси в предаванията на Джей Лено, Дейвид Летърман и Елън Дедженърис. Светогледът му, че навсякъде около нас се крие магия и тя е в отношенията между приятелитем ми допада изключително много. В писането му определено има магия и не бих отказала нови срещи с групата на „Особняците“.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!