fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниПо света

Майкъл Улф се завръща с „взривяващо“ продължение на „Огън и ярост“

1 мин.

Авторът и журналист Майкъл Улф разглежда втората година от мандата на президента Доналд Тръмп във „взривяващо“ продължение на скандалния си бестселър „Огън и ярост“ (изд. „Colibri“), съобщава The Bookseller. Книгата, озаглавена Siege: Trump Under Fire („Обсада: Тръмп под обстрел“), ще бъде публикувана едновременно в САЩ и Великобритания на 4 юни, докато американският държавен глава е на официално тридневно посещение в Лондон.

Издателите от Henry Holt and Company и Little, Brown коментират:

Улф е написал значима и взривяваща книга за президенството, което се намира под обстрел от всички страни. Siege разкрива една администрация, която е под постоянна обсада от разследвания, и един президент, който става все по-избухлив, непостоянен и разголен.

Втората книга на Улф е базирана на 150 интервюта, включително такива от бивши държавници на високи позиции в кабинета, както и „сътрудници извън Белия дом, които разговарят с Тръмп нощем“. Според Axios две трети от източниците, включени в предишната му книга, отново са подкрепили Улф.

Излизането на „Огън и ярост“ през 2018 г. беше придружено от бурен отпор от страна на Белия дом и опити на адвокатите на Тръмп да преустановят продажбите с обвинения в клеветничество. Тогава атаките на президента предизвикаха възмутените реакции на редица издателски и журналистически организации, които определиха действията на държавния глава като цензура и злоупотреба с власт.

Изображение на публикацият: KID Newsradio