fb
Книги и киноНовини

„Мамник“ става сериал по БНТ

1 мин.

Нашумелият хорър роман „Мамник“ от Васил Попов ще бъде адаптиран в тв сериал, който ще се излъчва по БНТ, става ясно от резултатите на обявените редовни конкурсни сесии за телевизионни игрални филми и сериали на обществената телевизия.

Телевизионната поредица ще бъде 12 серии, с продължителност на епизода по 54 минути. Сценаристи ще са авторът на произведението Васил Попов и Димитър Христов. Режисьор е Виктор Божинов, познат от хитовата поредица „Под прикритие“ и филма „Възвишение“, по едноименния роман на писателя Милен Русков. Продуцент е „Глобал филмс“ ООД, с представител Светлана Петрова.

Сюжетът на „Мамник“, написан от Попов, се развива в трънското село Вракола, където се случват необикновени неща – няколко човека са убити по невиждан начин, други се събуждат с особени белези по тялото. Сякаш над селото е надвиснало нечовешко зло. Настаненият в старчески дом Емил, заедно с граничния полицай Божана Горнева, започва да разследва странните случаи и се натъква на потулени от миналото загадки и на оживяло от българския фолклор чудовище. В битката със злото им помага и един възкръснал мъртвец, който има несвършена работа на този свят.

„Мамник“ първо е създаден от автора си като аудио сериал за „Storytel“ през 2020 г. с гласа на Владимир Пенев. След огромния успех излиза на хартия под формата на роман, публикуван от издателство „Ерове“ и става бестселър на българския книжен пазар.

Можеш да откриеш „Мамник“, както и други заглавия от Васил Попов в Ozone.bg