fb
БългарияНовини

Мария Лалева работи и по сценарий за филм по романа си „Живот в скалите”

1 мин.

Поетесата Мария Лалева започва да пише сценарий по още неиздадения си роман „Живот в скалите“ в края на януари. Тя споделя в интервю за Bulgaria ON AIR, че възнамерява да работи паралелно по двата проекта и вече е избрала човек, който да й помогне да развие сценария. Получила е и официално предложение за пълнометражен филм с чуждо продуцентско участие.

От няколко години насам Лалева споделя цитати от незавършената си творба онлайн, където е натрупала вярна публика. Тя обаче не дава категорични обещания относно датата на излизане на „Живот в скалите“:

Този роман е по-инатлив и от мен. Имам една идея да преработя нещата, но много се надявам до февруари-март да съм го предала за редакция, може би и по-рано. Пиша го трудно, защото е като стихосбирка. Има си сюжетна линия, има си герои, но живее собствен живот и не искам да го насилвам, защото самата аз съм такава.

Мария Лалева е авторка на стихосбирките „Личен архив“ (2014) и „Не съм ви ближна“ (2016). Нейно дело е и сценарият на „Дамасцена“, най-масовата кинопродукция, правена у нас, която дебютира по кината през ноември тази година. За филма тя споделя, че основната й цел той да бъде честен и да задава въпроси е била изпълнена.

Лалева разкри още, че през месец май ще зарадва читателите си и с трета стихосбирка, която планира да пусне специално за Великден.

Цялото интервю с Мария Лалева можете да гледате тук:

Снимка на публикацията: „Жената днес“