fb
Книги и киноСпециални

Мерил Стрийп ще участва във втория сезон на сериала „Големите малки лъжи“

2 мин.

Мерил Стрийп ще си партнира с Рийз Уидърспуун и Никол Кидман във втория сезон на драматичния лимитиран сериал на HBO „Големите малки лъжи“ (Big Little Lies), съобщава The Hollywood Reporter. Премиерата е планирана за 2019 г.

Актрисата с прясна номинация за „Оскар“ за участието й в The Post се завръща в HBO, след като спечели статуетка „Еми“ за Angels in America. В сериала, създаден по едноименната книга на австралийската писателка Лиан Мориарти, Стрийп ще влезе в ролята на Мери Луис Райт – майката на насилника Пери, изигран от Александър СкарсгардМери Луис Райт пък е описана като жена, която е силно загрижена за бъдещето на своите внуци, останали без баща след трагичен инцидент. Тя пристига в Монтерей, за да търси отговори. Източници на THR разкриват и още двама нови герои – родителите на Бони (в ролята Зоуи Кравиц).

„Златен глобус“ 2018 (снимка: Дейвид Фишър)

Сериалът спечели осем статуетки „Еми“ и четири награди „Златен глобус“. Този безапелационен успех провокира продуцентската къща на Рийз Уидърспуун да продължи сюжета извън рамките на историята, разказана от Мориарти.

Очаква се вторият сезон да съдържа седем епизода. Лиан Мориарти се нарежда сред досегашните продуценти, а Андреа Арнолд ще замести режисьора Жан-Марк Вале.

Според HBO новият сезон ще изследва теми като:

[…] пагубната роля на лъжите, устойчивостта на приятелството, крехкостта на брака и, разбира се, убийствено трудната задача на един родител. Отношенията ще се изострят, лоялността ще се пропука, […] вероятността за емоционални и физически травми ще бъде по-голяма от всякога.

Снимки: The Hollywood Reporter