fb
НовиниПо света

Майкъл Шийлдс пусна биографична книга

1 мин.
michael shields my story

michael shields my storyОт днес на британския пазар е автобиграфичната книга на Майкъл Шийлдс „Моята история“, съобщава английското издание Liverpool Echo. Книгата съдържа пълната изповед на фена на Ливърпул за случката в комплекса „Златни пясъци“ през 2005 г., както и подробности за престоя му в българския затвор. Биографията е реултат от сътрудничеството на Шийлдс с журналиста от Liverpool Echo Грег О’Кийфи, с когото са комуникирали по време на пребиваването му в България.

Шийлдс бе осъден по обвинение за опит за убийство и получи 15-годишна присъда у нас, но след екстрадирането си в родината си бе освободен в началото на септември след решение на правосъдния министър на Великобритания Джак Стро. Liverpool Echo публикува и извадки от книгата, в които Шийлдс разказва как е заведен в участъка и е заключен с белезници към радиатор.

Ливърпулското издание пусна и видеосерия с интервюта с Шийлдс след неговото завръщане. Говорещият трудноразбираем английски Шийлдс споделя: „Хигиената беше отвратителна, но пък намерих много близки приятели в затвора, за да се опълчим заедно срещу системата. Но това е животът.“

„Майкъл Шийлдс – Моята история“ е в продажба от 24 септември на цена 9 паунда.