fb
България

Пиша писма… до „Моята улица. Кубински истории”

2 мин.
ulica

ulicaЗамисляли ли сте се, как пътува едно писмо по света? По улицата. Може да прелита със самолет или да използва влак, но задължително търси улицата. Улицата, която е част не само от нашето местожителство, но и част от нашето житие – от всичко, което ни се случва на същата улица, от всичко, което ни минава през ума ежедневно, когато вървим по нея, от всичко, което ни дава в емоционално и материално отношение.

Заради важното си значение улицата заслужва и своите разкази. Тя, улицата, ще получи всички свои неизпратени писма наведнъж в четвъртък 25 февруари в промеждутъка между 19 и 21 ч. в Onda Coffee Break срещу Руската църква по време на премиерата на „Моята улица. Кубински истории”.

Адресът на изпращачите е в Куба, а писмата са много – събрали спомени, разкази, мигове, хора – образи, думи, емоции. Истории, събрани от българка (Диана Иванова, пътешественик, журналист, писател), иранец (Бабак Салари, фотограф) и кубинец (Улисес Кинтана де Армас,  счетоводител от Касабланка) в края на 2009 година и претворени в уникално издание с фотографии, силно емоционални текстове и живот. Защото разказите на живота търсят нас, отново по улиците. Защото улиците ни познават и са част от нас и в България и в Куба и във всяко друго кътче на света.

Оформлението на книгата и съпътстващия я уебсайт са на Райчо Станев, чието дело са едни от най-креативните и иновативни решения в дизайна на книгата в България през последните години. Съставители на изданието са Диана Иванова и Бабак Салари.