fb
БлогБлогове

Muggle Struggle Box – книжни аксесоари за четящите маниаци

2 мин.

Отскоро на българския пазар можете да намерите нова книжна кутия, но… без книга. В Muggle Struggle Box грижливо са подбрани всякакви радващи душата на книголюбителя аксесоари. Създателите ѝ споделят, че са се съсредотичили върху готините ръчно изработени вещи, вдъхновени от литературата и обичани книжни герои, с които можете да украсите дома си и да използвате в ежедневието си.

Като повечето абонаментни кутии, и Muggle Struggle Box си има месечна тема, на която са подчинени аксесоарите. Кутията, която аз получих, беше тази за октомври – „Валпургиева нощ“ (езически празник, пресъзден в редица литературни произведения). При отварянето ѝ ме очакваше обичайното писмо, в което са описани артикулите:

  • Маска за Хелоуин – вдъхновена от Делайла Бард от „Цветовете на магията“ на В. Е. Шуаб. Това се оказа и любимият ми артикул, тъй като имах подобна маска, купена за един Хелоуин, която попадна в детски ръчички и съдбата ѝ беше решена. Прибрах новата за следващия повод, при който ще мога да си я поставя. Парти с костюми, Хелуин или просто когато искам да си направя някое по екзотично селфи.
  • Рецепта за тиквен пай – вдъхновена от Хари Потър, разбира се. Рецептата беше пъхната в малка бутилка с две канелени пръчици. Доста оригинално, а по-хубавото е, че звучи лесна за изпълнение и по Коледа може да се вдъхновя да я изпробвам.
  • Кошничка за чай – пия доста чай, особено през студените месеци, така че със сигурност ще ми влезе в употреба. А мотивът за присъствието на този артикул едва ли има нужда от повече обяснения :)
  • Свещ с аромат на канела и захар – за съжаление, откакто имам дете, избягвам да си купувам и да паля свещи, въпреки че ги обожавам, защото се опасявам от малкия пироман вкъщи. Тази свещ ще подаря, за да осветява нечий  друг дом.
  • Венецът на Валпургиевата нощ – този празник се споменава във „Фауст“ на Гьоте и оттам са се вдъхновили създателите на кутията. Артикулът си е чисто декоративен и вероятно ще ми влезе в употреба по-трудно.

 

Muggle Struggle Box определено е интересна абонаментна кутия, каквото не съм срещала досега. Тя е предназначена за всички четящи маниаци, които с настървение събират аксесоари, вдъхновени от книжните светове.

Посетете Instagram профила на кутията, където ще намерите информация как да поръчате.

[ + ]