fb
БългарияНовини

Над 60 книги кандидатстват за наградата „Иван Николов“

1 мин.
nagrada ivan nikolov

Повече от 60 книги са пристигнали на адреса на издателство Жанет 45, коeто за 19-ти път е организатор на националнaта награда за поезия „Иван Николов“. На 30 ноември приключи срокът, в който поетите, издали книга през последните 12 месеца, можеха да изпращат свои стихосбирки, за да участват в тазгодишното издание на конкурса.

През следващите две седмици журито в състав Биляна Курташева, Марин Бодаков и Пламен Дойнов ще прочете и обсъди заглавията, за да обяви на 13 декември своите номинации.

Кой ще получи плакет, изработен от художника Христо Гочев и парична премия в размер на 10 000 лв., ще научим по време на официална церемония на 19 декември, от 18:30 във Vivacom Art Hall.

Миналата година наградата спечели Пламен Дойнов със стихосбирката си „София-Берлин“.

Националната награда за поезия „Иван Николов“ е създадена през 1994 г. в памет на Иван Николов – поет, преводач и главен редактор на издателство „Христо Г. Данов” в Пловдив.

С тази награда поетесата Божана Апостолова, собственик на издателство Жанет 45, за пореден път засвидетелства подкрепата си за българската литература и поезия.