fb
10, които...Без категорияСпециални

10 най-добри гаджета в young adult литературата

8 мин.

Здравейте, момичета!

Точно така, момичета. Днес ще си говорим за младежите в литературния свят.

Горим от нетърпение да разберем кое е най-якото „young adult“ гадже за вас! Дали сте фенове на магьосниците или предпочитате момчета, които могат да оценят нърдската ви страна? Който и да е вашият тип, young adult жанрът предлага всичко, което можете да пожелаете. Може и да имате добра идея кой литературен герой кара коленете ви да омекнат, но ако все пак се затруднявате с решението си, прочетете мненията на посетителите на Hypable, които ще ви убедят с аргументите си. Само не обвинявайте никого, ако в последствие изборът ви стане дори по-труден от преди.

 

  1.     Хари Потър от поредицата „Хари Потър“ на Дж.К.Роулинг

harry-potter-YAboyfriend

Хари, въпреки тийнейджърските си проблеми и мания за спасяване на света, е добро момче. Той е този, когото бихте показали на роднините си, и то не само защото е главният герой на романите, но и защото е истински мил и отзивчив, грижовен и състрадателен. Грифиндорската му смелост го прави по-съпричастен към страданията на околните и той дори се опитва да разбере чувствата на момичетата. Хари се разделя с Джини, за да я предпази от войната, защото е ужасен от мисълта, че нещо може да й се случи. Фактът, че е загубил семейството си от малък, и че цял живот е живял с ужасни хора, го кара да е безкрайно внимателен и предпазлив с любимите си хора.

 

  1.     Рон Уизли от поредицата „Хари Потър“ на Дж.К.Роулинг

ron-weasley-YAboyfriend

Не е като да има дефицит на готини момчета в „Хари Потър” сериите на Роулинг, но кой от тях би бил най-доброто гадже, ако не любимият на всички червенокоско Рон Уизли? Макар Хари да е главният герой на поредицата, то най-добрият му приятел винаги може да ви разсмее със своите шеги и острия си ум. Сарказмът му си има своя чар. Като гадже Рон винаги ще ви помогне да не гледате толкова сериозно на живота. Така че ако дори малко приличате на Хърмаяни, да спрете да се притеснявате за дреболии. Ако добавите към всичко това лоялността и жертвоготовността към приятелите си, вече би трябвало да знаете защо Рон Уизли е едно от най-апетитните гаджета.

 

  1.     Пийта Меларк от „Игрите на глада“ на Сюзън Колинс

peeta-mellark-YAboyfriend

Този младеж е едновременно умен и стилен, бунтовник и реалист. С острия си ум и несклоняемата си решителност, Пийта е роден лидер. Освен това е достатъчно голям мъж, за да остави силната жена в живота му да блесне. Той е един от малкото истински добри и мили герои. Чувствен и уравновесен, Пийта ще бъде до вас във всяка трудност. Освен това той е пекар и със силните си ръце може да направи най-прекрасните торти за всеки важен момент в живота ви. Но и също може да ви прегръща така горещо, че никога да не искате да ви пусне.

 

  1.     Тобиас Итън / Фор от поредицата „Дивергенти“ на Вероника Рот

tobias-eaton-YAboyfriend

В началото той е просто Фор – страшният мрачен инструктор на новите Даунтлесс (в групата на „Безстрашните“). Но  в последствие псевдонимът му изчезва, когато Трис си пада по него между уроците по хвърляне на нож и придвижването в симулациите. Маската, която той демонстрира пред хората, пада в моментите, в които двамата са сами и той е наистина себе си единствено пред нея. Най-важното е, че той вярва в Трис и е готов на всичко за нея. Виждаме как се справя със страховете си и как се превръща в прекрасно гадже. Няма много други мъже, които бихме искали до себе си в пост-апокалиптичния Чикаго.

 

  1. Ливай от романа „Фенка“ на Рейнбоу Роуъл

levi-fangirl-YAboyfriend

Забравете всичко, което знаете за класическите литературни образи, по които всички момичета въздишат. Ливай ги изпреварва с цяла обиколка. Дълга нощ в библиотеката? Близките ви имат нужда от помощ? Ливай винаги ще е до вас и ще ви помогне във всичко. Но може би най-важното му качество е способността да оценява маниите ви. Той никога няма да ви пита защо прекарвате безсънни нощи в мечти за неосъществения романс между двамата ви любими литературни герои. Нито ще ви гледа като луда, когато започвате трети пореден час в четене на фен фикшън, а напротив – ще ви се усмихне глуповато. Всички биха се поддали на невероятния му чар, но момичета – не се притеснявайте – той може да е отдаден само на една жена.

 

  1.  Огъстъс Уотърс от „Вината в нашите звезди“ на Джон Грийн

augustus-waters-YAboyfriend

Той е сладък и саркастичен. Той ще ви запознае с някои видео-игри и ще ги превърне в забавно приключение. Винаги ще бъде до вас в най-трудните моменти от живота ви и буквално би дал всичко, за да можете да изживеете мечтите си.  Той иска да  почувства и изживее колкото може повече и не губи нито миг, защото знае, че времето е единственото нещо, което никой от нас не притежава. Точно затова Огъстъс ще направи така, че всеки момент, прекаран с него, да бъде възможно най-добрият. Той ще ви обича и ще бъде до вас завинаги.

 

  1.     Джем Карстерс от „Адски устройства“ на Касандра Клеър

jem-carstairs-YAboyfriend

Джем ще бъде прекрасно гадже заради огромната си духовна и физическа сила. Въпреки че губи родителите си и е неизлечимо болен, той продължава да се бори за любимите си до последните си сили. Готов е да надмине себе си, за да помогне на Уил и Теса. Освен това умее да изслушва другите, да усеща как точно се чувстват и да превръща всичко това в музика. Какво по-прекрасно от това Джем да изпълни майсторско произведение с цигулката си? Той е самата дефиниция за лоялност и е готов да жертва всичко за щастието на другите. Дори да трябва да почака за наградата си още един цял живот.

 

  1.     Пърси Джаксън от поредицата „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ на Рик Риърдън

percy-jackson-YAboyfriend

Една дума е достатъчна, за да ви убеди, че Пърси е най-доброто гадже на света: Тартар. Точно така – той буквално се хвърля там, вместо да бъде разделен от любовта на живота си. Също така той е господар на морето. Нито един круиз с него няма да бъде помрачен от буря и ще можете да се насладите на заформящ се ураган в морето, който никога няма да достигне брега. Кое е по-секси от плочките на корема? Мъжът да бъде мил с животните! А Пърси дори може да говори с коне! Когато сумирате всичко това, се оказва, че синът на Посейдон е най-страхотното възможно гадже.

 

  1.     Едуард Кълън от поредицата „Здрач“ на Стефани Майър

Edward_YAboyfriend

 

Той е прелестен, стилен и сияе. Той е вампир, но не се плашете, Едуард умее да сее въздържа и е „вегетарианец”. Така че не би ви наранил. Ако не се казвате Бела, той ще може да прочете мислите ви и винаги ще знае какво желаете. Коя жена не си мечтае за това? А Едуард е достатъчно галантен, за да й го даде. Освен това притежава неистова сила и е натрупал немалко опит от 111-те си години, така че винаги можете да разчитате на неговата преценка. Споменах ли, че е много красив?

 

  1. Сам от поредицата „Вълците на Мърси Фолс“ на Маги Стийвотър

 

Sam_YAboyfriend

Сам е вълк и човек в едно, но човешкото в него е повече, отколкото във всеки друг. Той е мил и грижовен, страшно умен и чувствен. Нехарактерно за момче, той чете поезия, разбира от изкуство и е дяволски срамежлив. С него винаги бихте могли да разговаряте по каквато тема пожелаете  или пък просто да се сгушите под завивката, за да го стоплите, когато навън е мразовито. Иначе има сериозна опасност Сам да се превърне във вълк.

 

[ + ]