fb
От издателстватаСпециални

Най-доброто от финландското образование в книжките „Играй и учи с Angry Birds“

3 мин.

Advertorial

Винаги, когато се води разговор плюсовете и недостатъците на различните държави в областта на образованието, Финландия е давана за пример – дори може би малко започва да омръзва.

azbuka_za_astronawti_press 0Въпреки това финландците не спират да се развиват – през последните седмици новината, че образователната система, заемаща челни позиции във всички класации по света отново ще претърпи промяна. Вместо да изучват класически дисциплини, учениците ще се обучават чрез опознаването на теми и явления.

А вие знаехте ли, че от повече от година българските деца имат достъп до най-добрите методи за обучение на образователна система #1, имплементирани в поредица от детски книги? Чували ли сте за Angry Birds? Разбира се, че да – това е една от най-сваляните и популярни игри. Това, което не знаете за нейния създател – финландската компания ROVIO e, че те използват добрите практики и високите стандарти на финландската образователна система в специализирана серия образователни книги – „Играй и учи с Angry Birds“ , представяни на български от издателство „Софтпрес“.

Какво ще кажете за този начин да учите азбуката вместо с традиционните агънца, жирафи и влакове с думи, които описват звездите и космоса? „Азбука за астронавти“ е разработена в сътрудничество с НАСА, които искат да запознаят децата с идеите и целите на космическите изследвания. Затова, освен „астронавтските” думи, в книжката ще намерите и краткото им обяснение, както и много игри, лабиринти, задачки и какво ли още не.

Голямата Аngry Birds книга“ съдържа текстове за четене, логически загадки, лабиринти, идеи за конструиране и задачи за рисуване, които развиват фината моторика и сръчността на детето и обогатяват уменията му за четене с разбиране, като през това време то се забавлява и учи.

суперяки задачиСуперяки задачи“ пък е единственият начин да накарате децата си да събират, изваждат, да смятат с дроби и да решават логически задачи, без да ви се разсърдят. В книжката децата ще станат състезатели в оспорвания „Турнир на пернатите”, в заедно с гневните птици, ще се надпреварват в различни състезания-задачи, които ще ги запознаят с най-важните математически умения по цветен и нетрадиционен начин.

Ученето на чужд език също не остава пренебрегнато от сърдитите пернатковци. Но то никога не е било толкова забавно, колкото със „Забавен английски“. Любимците Ред и Чък повеждат малчуганите на цветно пътешествие, което ще ги запознае с основни английски думи и изрази и ще тренира уменията им с весели задачи. С тяхна помощ децата ще се научат да поздравяват, да назовават членовете на семейството, цветовете, числата, животните, предметите у дома и в класната стая.

Да обичаш това, което правиш; да не се страхуваш да се провалиш; да те оценяват за това, което си, и да се обучаваш в сигурна и защитена атмосфера – това според създателите на Angry Birds са основните елементи от забавното обучение.

Надникнете в книгите от поредицата!