fb
КнижарницитеНовини

Не забравяй и книжарите

2 мин.

Тази седмица София ще бъде Панаир на книгата. Паралелно със случващото се в НДК обаче, на финалната права е и едно не по-малко важно събитие (превръщащо се все повече в процес) – конкурсът „Моята любима книжарница“. Подкрепяме го за втора поредна година, защото, наред с авторите, издателствата и читателите, точно книжарниците са четвъртият елемент от живота на една книга.

И ако управлението на една книжарница или цяла верига е освен мисия и бизнес, то се замисли за хората, които работят там. През последната година успяхме да влезем много надълбоко в света на книжарите – освен чрез този конкурс, и чрез двете страхотни книги „Книжарничката от острова“ на Габриел Зевин („Кръгозор“) и „Моята малка книжарничка“ на Петра Хартлиб („Сиела“). Сигурен съм, че всеки, прочел поне един от тези романи, вече гледа на професията с други очи и дори се доверява много повече на хората, които работят в книжарниците.

До края на гласуването за конкурса „Моята любима книжарница“ остават три дни и до 11 декември всичко е в твои ръце. Влез в сайта на надпреварата и гласувай за онова място, което с удоволствие посещаваш и си набавяш животоспасяващата книжна дрога. Така че си припомни къде си срещал най-добрите книжари, кои са хората в книжарниците, които са ти давали най-добрите съвети за хубави книги, и гласувай. Подкрепи книжарницата, която инвестира в своите служители – като започнем от подбора и стигнем до това да имат възможност да се развиват (включително и с повече време за четене на хубави книги).

Гласувай за своята любима книжарница тук.

Любима книжарница