fb
@-книгиЕ-книги

Недей да циклиш, отбележи се в мобилното приложение към #НаЖивоОтСофия

2 мин.

Шансът вече да сте прочели новия сборник с „кратки градски“ разкази от Александър Шпатов „#НаЖивоОтСофия“ е голям, затова ежедневието Ви може би е леко скучновато след края на книгата. От днес обаче можете да изживеете София както никога досега – с новото мобилно приложение, което допълва разказите.

LiveFromSofia е насочено както към софиянци, така и към всички гости на столицата, като включва 70 от локациите в пролога на книгата, озаглавен „Изживей София“. Приложението е разработено и на английски език – в помощ на чужденците, които посещават София и искат да я видят през очите на нейните жители. При събиране на поне 50 отбелязвания от списъка, потребителите ще могат да изтеглят напълно безплатно електронно копие от книгата.

„Положихме много усилия с програмиста Георги Михайлов, за да направим приложението. Обмисляхме го повече от година и се радвам, че най-после можем да го споделим с читателите. Засега е само за смартфони с Android, но който е с iPhone или Windows Phone може да си купи книгата – тя и без това е далеч по-важна“, каза за „Аз чета“ Шпатов.

Вижте и как самият автор представя приложението в краткото демо, което направихме по време на интервюто за книгата… докато „циклихме на Паметника на съветската армия“. (Самото интервю – в петък, обещаваме!).

Проектът #НаЖивоОтСофия е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2014 г. и се осъществява с медийното партньорство на „Аз чета“.

Тази вечер от 19.00 ч. е и представянето на #НаЖивоОтСофия в рамките на „Алея на книгата“ на пл. Св. Неделя.